ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα πρόθυρα ρήξης οι σχέσεις Χρ. Βερελή – προέδρου του ΟΤΕ

Πριν από το σκληρό ροκ, στην πολιτική του εκδοχή, βρει έκφραση στο ΠΑΣΟΚ, οι ρυθμοί του πρόλαβαν να κατακυριεύσουν την επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία του ΟΤΕ, ο οποίος, για μια ακόμη φορά, διέρχεται κρίση. Η διαφορά όμως με τις προηγούμενες κρίσεις είναι ότι, εφεξής, όταν ο ΟΤΕ ομφαλοσκοπεί κερδίζουν από την αδράνειά του οι ανταγωνιστές του! Λίγο πριν από την ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ, σε κλοιό έντονης αμφισβήτησης έχουν τεθεί, τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Ν. Μανασής όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευάγ. Μαρτιγόπουλος. Οπως μεταδίδεται, ήδη έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Μαρτιγόπουλου, ενώ σοβαρή κρίση υποβόσκει στις σχέσεις με τον εποπτεύοντα υπουργό, με συνέπεια ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ να αποδυναμώνεται καθημερινά, χάνοντας και τα τελευταία του «ερείσματα», πληρώνοντας συνάμα και λαθεμένες επιλογές του στο πολλαπλάσιο.

Ηδη η δυαρχία έχει εμπεδωθεί στον ΟΤΕ, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Σκαρπέλη, (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Χρ. Βερελή πολιτικό προϊστάμενο του Οργανισμού) να αποτελεί όχι μόνο αυτόνομο πόλο, αλλά και αντίπαλο δέος του κ. Μανασή. Ηδη εντείνονται οι φήμες ακόμα για επικείμενη αντικατάσταση του κ. Μανασή, ο οποίος εκτός των άλλων είναι όμηρος παλαιότερων αποφάσεων για προμηθευτές του κυβερνητικού, αλλά και κομματικού ψηφιδωτού που δρα ως καταλύτης, μέσα από τις αντιπαλότητες που αναπτύσσονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχθές υπήρξε έντονη τηλεφωνική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών που βρισκόταν στο Βελιγράδι και του κ. Μανασή, με αφορμή τις αποκαλύψεις περί της επίμαχης σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και Aurora, ύψους 10 δισ. δρχ. Ο κ. Μανασής συνεργαζόμενος στενά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΤΕ-Globe κ. Αγγέλογλου και έναν στενό μηχανισμό, επιχειρεί να θωρακίσει νομικά την «ύποπτη» σύμβαση, την οποία θα πρέπει ο κ. Βερελής να υπερασπισθεί ενώπιον της Βουλής, αντιμετωπίζοντας τα πυρά της Ν.Δ. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού της σύμβασης πέφτει στο κενό, καθώς αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης χωρητικότητας σε άλλο διεθνές δίκτυο, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της οικονομικής ζημίας που επωμίσθηκε ο ΟΤΕ, χάριν της Aurora και της Καρακίτσος Cleaning!

Στο ΥΠΕΘΟ αποφεύγουν προς στιγμήν να κάνουν εκτιμήσεις για την πορεία των εσόδων στο σύνολο του 2001 και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «τρέξει» με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις διαδικασίες των ελέγχων.