ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρύ φάσμα δυνατοτήτων προσφέρει το Office ΧΡ

Τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Office ΧΡ, η νέα έκδοση του Office της Microsoft, αλλά και μια σειρά από νέα προϊόντα που παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία, ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν οι ελληνικές εταιρείες υπηρεσιών Internet. Ηδη κάποιες από τις «πύλες», όπως το in.gr και η Ναυτεμπορική παρέχουν Smart Tags (έξυπνες ετικέτες) οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τη στιγμή που βρίσκονται σε διάφορα προγράμματα του Office (π.χ. Word, Excel) να έχουν άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες στο Internet. Το in.gr προσφέρει Smart Tags με πληροφορίες για διασκέδαση, ειδήσεις, ατζέντα της ημέρας κ.λπ., ενώ η Ναυτεμπορική για άμεση λήψη πληροφοριών για μετοχές του ελληνικού Χρηματιστηρίου όπως τιμή μετοχής, διακύμανση ημέρας, γράφημα κ.ά.

Επιπλέον, οι παροχείς υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet (ISPs) HellasNet, Hellas On Line και OTEnet, είναι ήδη στη διαδικασία να δημιουργήσουν υπηρεσίες που θα επιτρέπουν σε μικρές επιχειρήσεις και αυτόνομους χρήστες να συνεργάζονται πιο αποδοτικά με άλλους, με τη φιλοξενία εφαρμογών και υπηρεσιών τις οποίες μπορούν να μοιράζονται πολλοί χρήστες ταυτόχρονα μέσω του Internet (SharePoint Team Services-based Web sites). Συγκεκριμένα, η HellasNet παρουσίασε την εφαρμογή που ήδη χρησιμοποιούν για το marketing intranet της εταιρείας.

Η HellasNet δημιούργησε μια πιλοτική ιστοσελίδα όπου τα μέλη της εταιρείας της μπορούν να μοιραστούν κοινές πληροφορίες και έγγραφα που τα αποθηκεύουν σε θεματικές βιβλιοθήκες εγγράφων, να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, να δημιουργούν προσαρμοσμένες online έρευνες και να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με γραφικό τρόπο, να παρακολουθούν τα τρέχοντα έργα, να αποθηκεύουν και να τροποποιούν τη λίστα επαφών τους, να διαβάζουν επίκαιρες ανακοινώσεις και γεγονότα και όλα αυτά μέσα από ένα browser.

«Το Office ΧΡ είναι η αρχή και το σημαντικότερο μίας σειράς πολλών νέων προϊόντων, όπως ο SharePoint° Portal Server και οι καινούργιες εκδόσεις των Visio°, FrontPage και MapPoint,» δήλωσε ο κ. Γιάννης Ροντήρης, γενικός διευθυντής της Microsoft Ελλάς. «Η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς θα κυκλοφορήσουν τα Visual Studio°.ΝΕΤ, Windows° ΧΡ και το ΧΒΟΧ».

Ο κ. Χριστόδουλος Παπαφώτης, Product Manager για το Office ΧΡ στη Microsoft Ελλάς, εξήγησε πώς το Office ΧΡ «ξεκλειδώνει τις κρυμμένες δυνατότητές του», παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία, την κατάλληλη στιγμή, με απλό, άμεσο και έξυπνο τρόπο. «Η ικανότητα του Office ΧΡ να απελευθερώνει τις κρυμμένες πληροφορίες θα ενισχύσει την παραγωγικότητα των χρηστών, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στα απαραίτητα δεδομένα, τη σύλληψη και κοινή χρήση πληροφοριών και την πιο αποδοτική εργασία. Η απελευθέρωση των κρυμμένων πληροφοριών είναι το κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας» υπογράμμισε ο κ. Παπαφώτης. Κατά τους υπευθύνους της Microsoft, οι καινοτομίες του Office ΧΡ, όπως τα Smart Tags, τα SharePointo Team Services και η ολοκλήρωση με την XML, επιτρέπουν την αποτύπωση, τον εντοπισμό και την αξιοποίηση των κρυμμένων πληροφοριών καθώς και τη σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας.