ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

Τα εμπορικά του μέλλοντος Σε χώρους πολλαπλών δραστηριοτήτων τείνουν να μετατραπούν τα εμπορικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη, τάση που μεταφέρεται και στην Ελλάδα, καθώς το μοντέλο που ακολουθείται είναι πανομοιότυπο: εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο με πληθώρα χρήσεων.

Καταποντίστηκε ο δείκτης της ΜSCΙ

Θόλωσε η εικόνα του δείκτη της Morgan Stanley Capital International, την τελευταία εβδομάδα, καθώς η «καταιγίδα» των ρευστοποιήσεων που διήρκεσε από την Πέμπτη 31 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουνίου, είχαν ως αποτέλεσμα από τις 24 συνολικά μετοχές του δείκτη οι 19 να καταγράψουν απώλειες και μόλις 5 τίτλοι να διασωθούν.

Εν αναμονή των μεγάλων έργων

Ανάμικτες εντυπώσεις αφήνουν τα οικονομικά αποτελέσματα των κατασκευαστικών εταιρειών κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της πλειονότητας των μεγάλων έργων υποδομής και των ολυμπιακών έργων.

Νέα προϊόντα στην Κεφαλαιαγορά

Την εξέλιξή του σε υπολογίσιμο πεδίο δράσης για τους εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές επιχειρεί το Χρηματιστήριο Παραγώγων, το οποίο διεκδικεί μέρος των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην ώριμη πλέον ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Βιομηχανικά Αττικής – γραφειοκρατία

Ασάφεια διατάξεων, έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και οργάνωσης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αγορά βιομηχανικών ακινήτων στην Αττική, καθώς κάθε νομοθετική πρωτοβουλία φαίνεται πως ακυρώνεται στην πράξη, ελέω γραφειοκρατίας.