ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

Αυστηρότερα μέτρα Τα μηνύματα από πολλές χώρες – μέλη της Ε.Ε. για τη διάδοση της Μεταδώσιμης Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας (ΜΣΕ) παραμένουν ανησυχητικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κτηνιατρική Επιτροπή της Ε.Ε. αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε νέο κύκλο ακόμη αυστηρότερων μέτρων για τον εντοπισμό και την πρόληψη της ΜΣΕ.

Εν αναμονή οι μη εισηγμένες ΑΕΕΧ

Σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση βρίσκονται οι νεοσύστατες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίων, η εσωτερική αξία των οποίων συρρικνώνεται διαρκώς υπό το βάρος της χρηματιστηριακής πτώσης, γεγονός που τις απομακρύνει ανησυχητικά από τον αντικειμενικό τους στόχο, την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.

Ο κώδικας τιμής των αναλυτών

«Ημίθεοι» στις καλές εποχές, αποδιοπομπαίοι στους δύσκολους καιρούς. Πρόκειται για τους οικονομικούς, κυρίως δε για τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, από τα χείλη των οποίων κρέμονται, πάντως, οι επενδυτές και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ποιοι είναι οι κανόνες ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς;

Το στοίχημα του Ομίλου Πετζετάκι

Η Αφρικανική ήπειρος αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για τον Ομιλο Πετζετάκι, που συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εργοστάσιο της Main Pipesystems που εξαγόρασε ο Ομιλος Πετζετάκι στη Νότιο Αφρική.

Η αναβάθμιση προκάλεσε σοκ

Μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση, η Σοφοκλέους φλέρταρε με τις 3.200 μονάδες, ενώ σήμερα βρίσκεται στις 2.850 καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 10,32%. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν όλοι οι επιμέρους κλάδοι, ενώ από τη σφοδρότητα των πωλήσεων των ξένων επενδυτών δεν ξέφυγαν ούτε τα βαριά blue chips.