ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρισμα 26 δρχ. θα διανείμει η ΕΤΕΜ

Καθαρό μέρισμα ύψους 26 δραχμών ανά μετοχή θα διανείμει για τη χρήση του 2000 η εταιρεία ελαφρών μετάλλων ΕΤΕΜ. Το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής του Ομίλου Βιοχάλκο, στη διάρκεια της χθεσινής ετήσιας τακτικής παρουσίασε τις οικονομικές καταστάσεις της παρελθούσης οικονομικής χρήσης, καθώς και την αναπροσαρμογή του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου ΕΤΕΜ για το 2001-2002, που έχει στόχο την καλύτερη δυνατή χρήση, των αντληθέντων κεφαλαίων, με δεδομένη τη συνεχή μεταβολή των συνθηκών ανταγωνισμού στον κλάδο διέλασης αλουμινίου και την εμφάνιση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Ο απολογισμός του 2000 περιελάμβανε σειρά επενδύσεων με στόχο την τεχνολογική αρτιότητα και την υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της εταιρείας. Πραγματοποιήθηκε αγορά νέας πρέσας δυναμικότητας 5.000 τόνων, που θα αποτελέσει την τρίτη, κατά σειρά, γραμμή διέλασης της ΕΤΕΜ Α.Ε. Παράλληλα ολοκληρώθηκε εγκατάσταση της δεύτερης γραμμής Etalbond καθώς και η γραμμή κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή σύγχρονων χώρων διαχείρισης αποθεμάτων σε έκταση 35 στρεμμάτων απέναντι από τις υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Μαγούλα. Το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2002.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2001 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθώς ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 5,787 δισ. δραχμές, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 51,4% ενώ τα κέρδη του α’τριμήνου έφθασαν τα 696 εκατ. δραχμές και τα 762 εκατ. δραχμές σε ενοποιημένη βάση, πετυχαίνοντας αύξηση 91,7% και 95,4% αντίστοιχα σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2000.