ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και η πρόεδρος του «Αθήνα 2004», γεγονός που σηματοδοτεί και τη λήξη της αντιπαράθεσης για το θέμα της ολυμπιακής φιλοξενίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πλέον ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζεται επάρκεια ξενοδοχειακών κλινών.

Συν ευρώ και χείρα κίνει…

«Συν ευρώ και χείρα κίνει» είναι το σύνθημα που πρέπει να ενστερνιστούν οι παράγοντες της οικονομίας, προκειμένου η ένταξη στο κοινό νόμισμα να οδηγήσει σε πραγματική σύγκλιση. Αυτό αναφέρει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος σε άρθρο του στο Δελτίο της ΕΕΤ.

Ανάπτυξη. Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη θα επισημοποιεί η εξαμηνιαία έκθεση του ΥΠΕΘΟ, που δίδεται στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Θα προβλέπει ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,5% έναντι αρχικής πρόβλεψης 5%.

Ανεργία. Μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ε.Ε. εμφανίζει την τελευταία δεκαετία η χώρα μας στο πεδίο της ανεργίας. Σύμφωνα με την Κομισιόν, από το 6,9% το 1991, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 11,7% το 1999.

Φυσικό Αέριο. Το φυσικό αέριο μπαίνει στη ζωή των κατοίκων της συμπρωτεύουσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης εγκαινιάζει αύριο στη συμπρωτεύουσα τη νέα, πολλά υποσχόμενη, αγορά.

Τράπεζες. Εξι μήνες διαπραγμάτευση για έξι μήνες ισχύος. Αυτά είναι τα δεδομένα για τη νέα σύμβαση στις τράπεζες, που αναμένεται να συμφωνηθεί σήμερα μεταξύ ΕΕΤ-ΟΤΟΕ, μετά την απόφαση των τραπεζιτών να αφήσουν εκτός ατζέντας το θέμα του ωραρίου.

Γερμανία. Για ενδεχόμενο βύθισης της γερμανικής οικονομίας στην ύφεση μιλούν πλέον ανοιχτά ακόμη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, ενώ τα οικονομικά ινιστιτούτα αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για όλους τους κρίσιμους δείκτες.