ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Interactive η «Αθλος ΠΑΟΚ»

Την εξαγορά ποσοστού της «Αθλος ΠΑΟΚ» που ελέγχει κατά 80% την ποδοσφαιρική ομάδα του Δικεφάλου, κατά 56% το τμήμα μπάσκετ και το 99% της εταιρείας «Δικέφαλος Α.Ε.» που εμπορεύεται τα αθλητικά προϊόντα με σήμα τον Δικέφαλο, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στο ΧΑΑ η Interactive, θυγατρική της εισηγμένης «Ιντερσάτ». Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η Interactive -συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Μπατατούδη- λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον ερχόμενο Ιούλιο αποδεσμεύονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων και ότι με την αποδέσμευση αυτών των δικαιωμάτων, κάθε ομάδα θα διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έκρινε αναγκαίο να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ.

Αθλητικό ημερήσιο πρόγραμμα

Επιπροσθέτως, η Interactive σκοπεύει να δημιουργήσει πολύωρο αθλητικό ημερήσιο πρόγραμμα, βάζοντας τις βάσεις για την εγγραφή συνδρομητών, με δεδομένο ότι η συνδρομητική βάση των φίλων του ΠΑΟΚ είναι σημαντική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκλειστική μετάδοση των προγραμμάτων του ΠΑΟΚ θα γίνεται εντός της Ελλάδας μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος της Interactive και στο εξωτερικό μέσω του συστήματος Pay Per View.

Οσον αφορά το τίμημα που κατέβαλε η εταιρεία του επιχειρηματία Γιώργου Μπατατούδη για να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Αθλος ΠΑΟΚ, αναφέρεται στη χθεσινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση ότι ο υπολογισμός βασίστηκε στο μετοχικό κεφάλαιο και στην καθαρή θέση της εταιρείας που ανήρχετο στα 7 δισ. δραχμές.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Interactive καθώς και η Alfa Digital Synthesis του Ομίλου της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης, που βρίσκεται προ των πυλών του ΧΑΑ, έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα λήψης και των δύο μπουκέτων (τηλεοπτικών προγραμμάτων) από τους καταναλωτές με την ίδια SIM κάρτα. Σύφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Alfa Digital Synthesis ελέγχει ήδη ποσοστό που ξεπερνά το 15% στην Interactive, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται ένα επιπλέον ποσοστό μέχρι και το 24%.

Η Interactive και ο κ. Γεώργιος Μπατατούδης έχουν υπογράψει από τις 3 Ιουλίου του 2000 προσύμφωνο μεταβίβασης μετοχών από τον επιχειρηματία προς την εταιρεία, το οποίο τελούσε υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία και το ενέκρινε στην έκτακτη γενική συνέλευση της 4η Μαΐου του 2001.