ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καινούργιες υπηρεσίες και φθηνότερες διεθνείς κλήσεις έως 50% από OTEnet

Υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας, με φθηνότερα τιμολόγια διεθνών κλήσεων έως και 50%, σε σύγκριση με τον ΟΤΕ παρέχει η OTEnet. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ΟΤΕ στο χώρο του Διαδικτύου κ. Γιώργος Ιωαννίδης παρουσίασε τέσσερις νέες κινήσεις της εταιρείας.

Εκτός από τη νέα υπηρεσία φωνητικής τηλεφωνίας, η OTEnet προχωράει στην εκσυγχρονισμό του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου, στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) και τηλεδιάσκεψης, καθώς και στην αναβάθμιση των ιστοσελίδων της στο Ιnternet.

Η νέα υπηρεσία με την ονομασία Smile επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή, βασίζεται στην τεχνολογία Voice over internet Protocol (VoIP) και παρέχεται μέσα από το προηγμένο δίκτυο της OTEnet. Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε πως θα παρέχονται χαμηλότερες χρεώσεις προς τουλάχιστον 270 χώρες και η υπηρεσία θα διατίθενται με τη μορφή κάρτας στα περίπτερα και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα.

Επίσης, ανακοινώθηκε η αναβάθμιση του δικτύου της OTEnet με την άμεση λειτουργία τεσσάρων εξελιγμένων κόμβων (GiGAPOP), όπου έχουν εγκατασταθεί ισχυρά συστήματα με αυξημένη χωρητικότητα (GIGABIT Routers).

Οι πρώτοι κόμβοι θα λειτουργήσουν μέσα στον Ιούνιο στην Αθήνα, στο Μαρούσι, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Η OTEnet ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την εταιρεία CIN, που ανήκει στον όμιλο της 01 Πληροφορική, θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης μέσω του Internet. Στην παρουσίαση υποστηρίχθηκε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα θα φθάσουν το 1.000.000.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΙΚΑ με αντικείμενο την παροχή σε αυτό υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων φωνής και εικόνας μέσω του ιδιωτικού ιδεατού δικτύου (Virtual Private Network – VPN), προϋπολογισμού 4,95 δισ. δρχ., ο οποίος θα διενεργηθεί σήμερα. Ενδιαφέρον για τον ίδιο διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει και άλλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, όπως η Forthnet και η Panafon Vodafone.