ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση για την Παράλληλη από «Παγωτά Δωδώνη»

Αίτηση για την εισαγωγή της στην Παράλληλη αγορά του ΧΑΑ κατέθεσε η εταιρεία «Παγωτά Δωδώνη», με ανάδοχο τη Eurobank και σύμβουλο έκδοσης την Global Finance. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την εισαγωγή στο ΧΑΑ θα διατεθούν για τη στήριξη των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά της Gelateria.

Στην εν λόγω αγορά η αξία της οποίας φθάνει τα 6 δισ. δρχ. δραστηριοποιούνται συνολικά 300 καταστήματα, με την «Παγωτά Δωδώνη» να διατηρεί μερίδιο 50% περίπου.

Το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αριθμεί σήμερα 150 σημεία σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνσή του μέσω του συστήματος franchise, σε συνδυασμό με τη δημιουργία σημαντικού αριθμού εταιρικών καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Παγωτά Δωδώνη» διαθέτει σήμερα 14 εταιρικά καταστήματα. Η «Παγωτά Δωδώνη» ξεκίνησε το 1967 από ένα μικρό γαλακτοπωλείο και από το 1992 άρχισε να αναπτύσσεται με το σύστημα franchise.

Ο κύκλος εργασιών της «Παγωτά Δωδώνη» για την οικονομική χρήση του 2000 ανήλθε σε 2,9 δισεκατομμύρια δραχμές έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δραχμών με τα προ φόρων κέρδη να διαμορφώνονται σε 470 εκατομμύρια δραχμές από 267 εκατομμύρια δραχμές. Φέτος ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να ανέλθει σε 4 δισ. δρχ. και τα κέρδη 800 εκατ. δρχ.