ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέγιστη επεκτασιμότητα και αξιοπιστία με Oracle 9i database server

Η επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης συστήματος διαχείρησης βάσεων δεδομένων Oracle 9i πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Η Oracle 9i database server είναι το εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, το οποίο κατά την Oracle «μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε ολοκληρωμένη εφαρμογή, διασφαλίζοντας μέγιστη επεκτασιμότητα και αξιοπιστία».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως για πρώτη φορά στην ιστορία των βάσεων δεδομένων, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν την απόδοση της επεκτασιμότητας και της διαθεσιμότητας packaged (πακέτων) εφαρμογών βάσεων δεδομένων σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και με τη μείωση του συνολικού κόστους των πληροφοριακών συστημάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία Real Application Clusters (RAC) της Oracle 9i επιτρέπει την προσθήκη υπολογιστών στο cluster και την εγκατάσταση νέων εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται αναδιοργάνωση των δεδομένων της βάσης ή προγραμματιστική προσαρμογή των εφαρμογών.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία συνεργάστηκε με πρωτοπόρους της βιομηχανίας υλικού (hardware), έτσι ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της τεχνολογίας RAC πάνω στους σημαντικότερους υπολογιστές και υποσυστήματα αποθήκευσης. Καθώς αυτοί εργάστηκαν ταυτόχρονα προς την κατεύθυνση της συμβατότητας αλλά και της ανταγωνιστικής διαφοροποίησης, συνεισέφεραν σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες:

– Η εταιρεία Compaq ανέπτυξε το λεγόμενο Δίαυλο Μνήμης (Memory Channel), ένα σύστημα διασύνδεσης υψηλής ταχύτητας και υψηλής απόδοσης μεταξύ δύο ή περισσοτέρων στενά συνδεδεμένων συστημάτων.

– Η τεχνολογία συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων της εταιρείας EMC χρησιμοποιήθηκε εκτενώς κατά την ανάπτυξη και τον έλεγχο των συστημάτων διαχείρισης βάσεων δεδομένων Oracle 9i, διασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα και τη συμβατότητα του προγράμματος αυτού με περισσότερες από 9.000 κοινές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες της Oracle και της EMC σε όλο τον κόσμο.

– Η εταιρεία Hewlett Packard (ΗΡ) παρείχε το πρωτότυπο της «Υπέρ» τεχνολογίας Ανταλλαγής Πληροφοριών (Hyper Messaging Protocol – ΗΜΡ), ένα στοιχείο – κλειδί για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος διαχείρισης βάσεων δεδομένων της Oracle 9i.

– Η εταιρεία Sun Microsystems ανέπτυξε συστήματα βασισμένα στο πρότυπο Επεκτάσιμης Συνεκτικής Διασύνδεσης (Scalable Coherent Interconnect – SCI), ένα πρότυπο ανταλλαγής πληροφοριών υψηλής ταχύτητας – χαμηλής υστέρησης, που επιτρέπει μια πρωτόγνωρη διαθεσιμότητα και επεκτασιμότητα του συστήματος διαχείρισης βάσεων δεδομένων της Oracle 9i, σε υπολογιστές Solaris – SΡΑRC.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως εκτός από την τεχνολογία RAC, η Oracle 9i εισάγει περισσότερα από 400 νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, σε τομείς όπως η υψηλή διαθεσιμότητα, η ταχύτητα, η επεκτασιμότητα, η ολοκλήρωση (integration) πληροφοριακών συστημάτων, η ασφάλεια, η υλοποίηση Business Intelligence και Data Mining λύσεων κ.λπ.

Η Oracle 9i διαχείριση βάσεων δεδομένων είναι διαθέσιμη σήμερα, για διάφορα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα και επιπλέον τα μέλη του τεχνολογικού δικτύου της Oracle (ΟΤΝ) μπορούν να «κατεβάσουν» (download) το λογισμικό Oracle 9i, χωρίς χρέωση, από τη διεύθυνση http://otn.oracle.com του Διαδικτύου.