ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το data warehouse της Cosmote ανέλαβε η Compaq Computer

Την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων (data warehouse) της Cosmote ανέλαβε η Compaq Computer. Η λύση που προτάθηκε από την Compaq Computer και τους υπεργολάβους Deloitte & Touche και Oracle, επελέγη ως η πιο ελκυστική πρόταση κατά την οικονομοτεχνική αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Cosmote.

«Το συγκεκριμένο έργο είναι το μεγαλύτερο που αναλαμβάνει στην Ελλάδα το τμήμα Professional Services της Compaq και, επιπροσθέτως, είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας ολοκληρωμένο επιχειρησιακό έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία στον τηλεπικοινωνιακό τομέα της χώρας», δήλωσε ο Στέφανος Γιουρέλης Διευθυντής Πωλήσεων της Compaq Computer ΕΠΕ. Ο Διευθυντής Πληροφορικής της Cosmote, κ. Χρίστος Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με την υλοποίηση του Data Warehouse, η Cosmote θα αποκτήσει τη δυνατότητα καλύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών της. Σε τεχνικό επίπεδο, το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστήματα της πληροφοριακής υποδομής της εταιρείας, μια βάση στην οποία θα στηριχτούμε για να αναπτύξουμε περαιτέρω πελατοκεντρικές εφαρμογές προς όφελος των πελατών μας». Η λύση που επέλεξε η Cosmote βασίζεται σε ισχυρούς υπολογιστές AlphaServer GS series (WildFire), με χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα το Tru64 UNIX το οποίο αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες στο χώρο των εταιρειών τηλεπικοινωνιών διεθνώς, καθώς και ProLiant Server με λειτουργικό σύστημα Windows ΝΤ. Η λύση συμπληρώνεται από εξειδικευμένο λογισμικό της Oracle και από υπηρεσίες υλοποίησης, ολοκλήρωσης και υποστήριξης.

Η Microsoft συνεργάζεται με κατασκευαστές υπολογιστών και περισσότερους από 300 προμηθευτές εφαρμογών, ώστε να εξασφαλίσει τη μαζική υποστήριξη της αγοράς για την πλατφόρμα 64-bit Windows.