ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του στην Αττική ο Ομιλος Βιοχάλκο

Η είδηση που προέκυψε από την τακτική συνέλευση των μετόχων της Βιοχάλκο είναι η πρόθεση της διοίκησης του μεγαλύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας να αξιοποιήσει τη μεγάλη -εκτός παραγωγικής διαδικασίας-ακίνητη περιουσία του. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρόσφατη υπογραφή «συμφωνίας αρχών» με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο ακίνητο του Ομίλου που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα, ο Ομιλος συζητεί με κατασκευαστές και παράγοντες της αγοράς ακινήτων, την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων που διαθέτει στο λεκανοπέδιο Αττικής, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε την καταβολή μερίσματος ύψους 23 δραχμών ανά μετοχή για την οικονομική χρήση του 2000, το οποίο είναι αυξημένο σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η διοίκηση της εταιρείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του Ομίλου, το οποίο εκφράσθηκε μέσω των νέων εξαγορών που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό θυγατρικές επιχειρήσεις της Βιοχάλκο.

Ειδικότερα, η Σιδενόρ πρόσφατα εξαγόρασε το 75% των μετοχών της Stomana Industry AD, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας στη Βουλγαρία.

Η ΕΛΒΑΛ μέσω θυγατρικής της στη Μεγάλη Βρετανία απέκτησε τον κλάδο παραγωγής φύλλων λιθογραφίας της Lawson Mardon, θυγατρικής της Alcan στο Bridgnorth της Κεντρικής Αγγλίας.

Ο Ομιλος Βιοχάλκο το α’ τρίμηνο του 2001, εμφάνισε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών σε ποσοστό 22%, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 113,4 δισ. δρχ., ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 17 δισ. δρχ. τα οποία ήταν αυξημένα σε ποσοστό 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000.