REAL ESTATE

Συγκρότημα 400 κατοικιών στη Βούλα από Hines, Henderson

voula-19siteaerial-image

Επένδυση συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα προωθεί το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από τον αμερικανικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Hines και τον ευρωπαϊκό επενδυτικό όμιλο ακινήτων Henderson Park.

Οι επενδυτές ανακοίνωσαν χθες την απόκτηση έκτασης 71 στρεμμάτων στην περιοχή της Βούλας από το Μουσείο Μπενάκη και σχεδιάζουν την ανάπτυξη ενός οργανωμένου συγκροτήματος 400 κατοικιών. Στόχος είναι μια νέα «κοινότητα», οι κάτοικοι της οποίας θα έχουν πρόσβαση σε κοινές υπηρεσίες και παροχές, πισίνες, ασφάλεια και ιδιωτικούς κήπους. Το συγκρότημα πρόκειται να παραδίδεται σταδιακά προς χρήση κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών.

Τα ακίνητα που θα κατασκευαστούν θα απευθύνονται τόσο σε εγχώριους όσο και σε ξένους αγοραστές, καθώς η περιοχή θεωρείται από τις πλέον ελκυστικές, προσφέροντας εγγύτητα στο θαλάσσιο μέτωπο. Σε σχετικές δηλώσεις του ο επικεφαλής της Hines στην Ελλάδα, Πολ Γομόπουλος, σημείωσε ότι «η τοποθεσία του οικοπέδου σε μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Αττικής, τη Βούλα, και η εγγύτητά της προς τη θάλασσα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη κατοικιών πολυτελείας». Για τον σκοπό αυτό η Hines πρόκειται να αξιοποιήσει τη διεθνή τεχνογνωσία και εμπειρία της, ώστε να αναπτύξει έναν προορισμό διεθνών προδιαγραφών.

Με τη σειρά του ο Νικ Γουέμπερ, ιδρυτικός εταίρος της Henderson Park, τόνισε ότι «με τη συναλλαγή αυτή επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα οικιστικό έργο με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Με δεδομένη την έλλειψη αντίστοιχων ακινήτων στην αγορά και με το ήδη ισχυρό ενδιαφέρον που έχουμε καταγράψει, είμαστε βέβαιοι ότι η επένδυσή μας στο προάστιο της Βούλας θα προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους αγοραστές».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αδειοδότηση του έργου ίσως αποδειχθεί «πονοκέφαλος», καθώς, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που ελήφθη στις 13 Ιουλίου, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχει άλλα σχέδια για την έκταση, σχεδιάζοντας τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση του μεγαλύτερου μέρους της.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίνεται η κίνηση της διαδικασίας τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Βούλας προκειμένου να αλλάξει η χρήση για τα 64 από 71 στρέμματα της έκτασης του Μουσείου Μπενάκη. Ειδικότερα, σε τμήμα 22,5 στρεμμάτων προτείνεται η αλλαγή χρήσης, ώστε να προβλέπεται πλέον η δημιουργία πρασίνου. Αντιστοίχως, σε έτερο τμήμα της έκτασης, επιφάνειας 29,3 στρεμμάτων, εγκρίνεται η αλλαγή χρήσης, προκειμένου να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις.