13 Νοεμβρίου 1953
Ο Καραμανλής αφαιρεί τις γραμμές του τραμ

Το τραμ (τροχιόδρομος) λειτουργούσε στην Αθήνα με τη μορφή ιππήλατων οχημάτων από το 1882 και ηλεκτροκίνητων από το 1908. Τον Νοέμβριο του 1953 διεκόπη η κυκλοφορία του τραμ στις γραμμές Αμπελοκήπων και Πατησίων, και άρχισε η σταδιακή αφαίρεσή τους. Είχε προηγηθεί η απόφαση για έναρξη της λειτουργίας του τρόλεϊ στις 15 Νοεμβρίου.

«Εις το υπουργείον Εσωτερικών συνεκροτήθη χθες την εσπέραν μακρά σύσκεψις εις την οποίαν μετέσχον οι υπουργοί Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων κ.κ. Λυκουρέζος, Ψαρρός και Καραμανλής, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικολόπουλος, ο διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών κ. Τσαούσης και μέλη των αρμοδίων υπηρεσίων των τριών υπουργείων. Κατά την σύσκεψιν ταύτην απεφασίσθη, όπως τεθή εις εφαρμογήν το ήδη ληφθέν μέτρον, όπως από της Δευτέρας, όποτε θα διακοπή η συγκοινωνία των τροχιοδρόμων της γραμμής Πατησίων και Αμπελοκήπων και μέχρις ότου ολοκληρωθούν αι εγκαταστάσεις του δικτύου διά την λειτουργίαν του τρόλλεϋ μπας, χρησιμοποιηθή διά την εξυπηρέτησιν του κοινού ικανός αριθμός λεωφορείων της Η.Ε.Μ. και ιδιωτικών.»

Φωτογραφίες
Από την αφαίρεση των τροχιοδρομικών γραμμών του τραμ στην οδό Πατησίων, τον Νοέμβριο του 1953 (Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής).