6 Νοεμβρίου 1961
Θεομηνία πλήττει την Αττική

Τη νύχτα της 5ης προς την 6η Νοεμβρίου ισχυρή θεομηνία έπληξε την Αττική. Άφησε πίσω της 43 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και 3.700 αστέγους, ενώ κατέρρευσαν περισσότερα από 400 σπίτια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έριχνε χαλάζι για 10 ώρες συνεχώς. Στην οδό Πειραιώς το ύψος του νερού έφτασε τα δύο μέτρα και προκάλεσε την καταστροφή μιας γέφυρας.

«Μια εικών κολάσεως. Ο θόρυβος του νερού και των σπιτιών που έπεφταν συνεχέετο με τας κραυγάς των ανθρώπων που εζήτουν βοήθειαν. Εντός ελαχίστων λεπτών, η στάθμη του ύδατος ανήλθεν εις τα δύο μέτρα. […] Οι χείμαρροι παρέσυραν ανθρώπους, ζώα, οικίας, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέττες, ποδήλατα και παντός είδους έπιπλα. […] Οι ηλεκτρικοί στύλοι εξέπεμπαν φλόγας ενώ ο παφλασμός των χειμάρρων και αι κραυγαί απελπισίας των πνιγομένων συνέθεταν μίαν εφιαλτικήν εικόνα. […] Οι πλημμυροπαθείς του συνοικισμού Μπουρνάζι, ο οποίος δεν υφίσταται σχεδόν πλέον, ως ανεκοινώθη υπό της αστυνομίας, διότι όλοι οι πλινθόκτιστοι παράνομοι οικίσκοι της μιας νυκτός κατέρρευσαν, ανερχόμενοι εις 500 περίπου, εστεγάσθησαν εις λιθόκτικτα σχολεία.

Φωτογραφίες
6 Νοεμβρίου 1961. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέπτεται τους πληγέντες από τη θεομηνία που έπληξε την Αττική (Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής).