3 Νοεμβρίου 1964
Νίκη Τζόνσον στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο Λίντον Τζόνσον είχε ανέλθει στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ αμέσως μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι και είχε με επιτυχία συνδέσει το όνομά του με την ψήφιση από το Κογκρέσο του συνόλου του ριζοσπαστικού νομοθετικού έργου που εκείνος άφησε πίσω του, το διάστημα που μεσολάβησε έως τις εκλογές του 1964. Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1964 εκλέχτηκε 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει το 61,1% της λαϊκής ψήφου: το υψηλότερο ποσοστό που κέρδισε ποτέ Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος μετά τις εκλογές του 1820.

«Ουάσιγκτων, 4. (Ιδ. υπ.). - Η συντριπτική νίκη του προέδρου κ. Λύντον Τζόνσον εις την χθεσινήν εκλογήν εχαιρετίσθη εις όλον τον κόσμον με ενθουσιασμόν. Από τας ερήμους της Αφρικής μέχρι των χιονοσκεπών εκτάσεων της Βορείου Ρωσίας, από του Αφγανιστάν μέχρι του Ατλαντικού προς δυσμάς η χαρά και ο ενθουσιασμός ήσαν έκδηλα και το αίσθημα ανακουφίσεως πραγματικόν είτε περί κομμουνιστών επρόκειτο είτε περί συντηρητικών. Ως αναφέρεται, ο κ. Τζόνσον είναι δυνατόν τώρα να προετοιμασθή διά μίαν συνάντησιν κορυφής μετά των Ρώσων ηγετών εντός του 1964 εάν υπάρξουν αι κατάλληλοι  προϋποθέσεις.»

Φωτογραφίες
Ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, συνοδευόμενος από την κόρη και τη σύζυγό του, ανεβαίνει στο βήμα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (AP Photo).