19 Φεβρουαρίου 1965
Ο Π. Κανελλόπουλος καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης

Σε συγκέντρωση της ΕΡΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ύστερα από σφοδρή επίθεση εναντίον της ΕΔΑ, ο αρχηγός της Παναγιώτης Κανελλόπουλος κηρύσσει τον «υπέρτατο αγώνα» και καλεί δημοσίως τους βουλευτές της Ένωσης Κέντρου να βοηθήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο τελευταίος «απαντά» στην πρόκληση Κανελλόπουλου, με τη δημοσιοποίηση εγγράφων του ΓΕΕΘΑ για το Σχέδιο Περικλής.

«Μυριάδες λαού κατέκλυσαν χθες την πλατείαν Κλαυθμώνος, τας οδούς Σταδίου και Κοραή, τμήμα της οδού Πανεπιστημίου και τας πέριξ παρόδους διά να παρακολουθήσουν έναν αληθώς υπευθύνου εθνικού περιεχομένου λόγον του αρχηγού της Ε.Ρ.Ε. κ. Π. Κανελλοπούλου. […] Ο κ. Κανελλόπουλος επέκρινε δριμύτατα την Κυβέρνησιν του κ. Γ. Παπανδρέου και απηύθυνε τα εξής κατηγορηματικά αιτήματα προς όλους τους υπό του Πολιτεύματος τεταγμένους, εντός της Βουλής και υπεράνω αυτής, να κρίνουν περί της τύχης της χώρας […]»

Διαβάστε: Προεόρτια της Ιουλιανής κρίσης, του Αντώνη Κλάψη (Η Καθημερινή, 23 Οκτωβρίου 2016).

Φωτογραφίες
19 Φεβρουαρίου 1965. Ο αρχηγός της ΕΡΕ Παναγιώτης Κανελλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Κλαυθμώνος (Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής).