13 Ιουνίου 1988
Ο Τ. Οζάλ στην Αθήνα

O Τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ επισκέπτεται την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και να συνεχίσουν τις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο Νταβός τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα γίνουν διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες για την τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και για τις τύχες των αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

«Πλήρης και διαμετρική διάσταση απόψεων Αθηνών - Άγκυρας διαπιστώθηκε χθες, πρώτη μέρα της επίσημης επισκέψεως του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Η διάσταση αυτή, όπως προκύπτει από τις προσφωνήσεις που αντήλλαξαν χθες στο επίσημο γεύμα οι κ.κ. Παπανδρέου και Οζάλ, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των διμερών θεμάτων, έτσι ώστε μοναδικό σημείο συγκλίσεως απέμεινε η “ορθότητα της διαδικασίας που άρχισε στο Νταβός”. [...] Στα γενικά αυτά χαρακτηριστικά της επισκέψεως Οζάλ προστίθενται οι πολλαπλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το βράδυ και που αναμένονται να κορυφωθούν σήμερα το πρωί, όταν ο κ. Οζάλ θα καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στις 9.30. Στις εκδηλώσεις αυτές μετέχουν και ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ [...]».

Φωτογραφίες
Ιούνιος 1988: Συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Τουργκούτ Οζάλ στην Αθήνα (Photo by Susan Muhlhauser / Sygma via Getty Images).