ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Λαχανόρυζο με πελτέ

Λαχανόρυζο με πελτέ

Ο πελτές, το τσίλι και οι σταφίδες κάνουν τη διαφορά.  

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.

Tι πίνουμε: Ένα δροσερό ροζέ της επιλογής μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr