ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ζεστή σοκολάτα με μερέντα και σαντιγί

Ζεστή σοκολάτα με μερέντα και σαντιγί

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1½ κούπα γάλα
  • 1/3 κούπας μερέντα

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μερέντα και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μερέντα.

Αποσύρουμε μόλις το μείγμα πάει να πάρει βράση. Το μοιράζουμε σε δύο φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε.

Μυστικό

Ο προσδιορισμός «μερέντα» είναι ενδεικτικός. Χρησιμοποιούμε όποιο σοκολατένιο άλειμμα θέλουμε (Μερέντα, Nutella, NuCrema κ.λπ.).

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr