ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου

Αφιέρωμα: Έθνικ σαρακοστή
Μεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και αβοκάντο, ασιατικό καλαμάρι με πιπεριές και σόγια, ρύζι σε στιλ παέγια με καραβίδες και κυδώνια. Οι σεφ του περιοδικού ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα για τις ημέρες τις νηστείας.

ston-gastronomo-martioy0


Στα τσιπουράδικα
Ξεχωρίσαμε 24 πιατάκια και σας παρουσιάζουμε τις συνταγές για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι.

ston-gastronomo-martioy1


Ζυμώνουμε τη δική μας λαγάνα
Πριν αμολήσουμε την καλούμπα θα ετοιμάσουμε μια από τις λαγάνες του περιοδικού: άζυμη-μοναστηριακή, χωρίς γλουτένη, γλυκανισάτη, με αλεύρι ολικής, με χόρτα του αγρού και με πολίτικο άρωμα.

ston-gastronomo-martioy2


Ψαροφαγία
Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ετοιμάζει δύο εξαιρετικές ταραμοσαλάτες με πολτό ελιάς και με σόδα, μηλόξιδο και ζωμό. Επιπλέον, ετοίμασε μια πιρουνάτη πατατοσαλάτα και μια πολύ αρωματική φάβα.

ston-gastronomo-martioy3


Γίγαντες εορταστικοί
Νέα Ελληνική Κουζίνα από τον Αστέριο Κουστούδη που μαγείρεψε τους γίγαντες με μαραθόριζα, σέλινο και καλαμάρια. Το αποτέλεσμα φίνο και ντελικάτο.

ston-gastronomo-martioy4


Η φάβα παντρεύεται…
… και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης την μαγειρεύει με πελτέ ντομάτας. Πώς; Τα μυστικά του σεφ αποκαλύπτονται στο τεύχος.

ston-gastronomo-martioy5


Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Μπακαλιάρος φρέσκος, παστωµένος στο σπίτι (!), δύο ζωτικά κόλπα της ιαπωνικής κουζίνας και ένα µυστικό για τη σκορδαλιά συναντώνται στο εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Το αποτέλεσµα µας άφησε άφωνους.

ston-gastronomo-martioy6


Ιδανικό για vegeterian
Το συνταγολόγιο του Μαρτίου είναι γεμάτο με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που αναδεικνύουν τα λαχανικά και τα χόρτα της εποχής. Είναι ότι καλύτερο για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

ston-gastronomo-martioy7


Χόρτα αλ ντέντε για σαλάτα
Ζοχός, βρούβα, ραδίκι, λάπαθα και τσουκνίδα γίνονται τα αγαπημένα μας αυτό το μήνα. Με αυτά ετοιμάσαμε τρεις αναπάντεχες σαλάτες.

ston-gastronomo-martioy8


Ασουρές για πρωινό
Η Νένα Ισμυρνόγλου ανανεώνει τον παραδοσιακό ασουρέ της γιαγιάς ετοιμάζοντας δύο εναλλακτικές συνταγές για πρωινό με άρωμα μανταρίνι και φουντούκι και με μαστίχα και ξερά φρούτα.

ston-gastronomo-martioy9


Γλυκά που κολάζουν…
Κέικ με σησαμέλαιο και πορτοκάλι, χαλβάς σιμιγδαλένιο με κουκουνάρια και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Μην ανησυχείτε γιατί φτιάχνονται με φυτικά γάλατα, ταχίνι και φιστικοβούτυρο! Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασε σπέσιαλ γλυκά για όσους νηστεύουν.

ston-gastronomo-martioy10

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής