ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης φτιάχνει brownies λευκής σοκολάτας

pediaditakis

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 6 μερίδες / Προετοιμασία: 1 ώρα / Χρόνος: 22΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης φτιάχνει brownies λευκής σοκολάτας.

* Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ο pastry chef στο εστιατόριο Σπονδή.

Υλικά

Για το μπισκότο κανέλας

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα

Για τα brownies

  • 100 γρ. αυγά (περίπου 2 τμχ)
  • 40 γρ. κροκοί (περίπου 2 τμχ)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 ώριμες, σφιχτές φράουλες – λιγότερες ή περισσότερες ανάλογα με το μέγεθός τους
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το μπισκότο κανέλας. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Τρίβουμε τη ζύμη στον τριφτή στη χοντρή επιφάνεια και το βάζουμε σε ένα μπολ στη συντήρηση.

Για να ετοιμάσουμε το brownies τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Επενδύουμε τα εσωτερικά τοιχώματα από ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πυθμένα διαμέτρου 20 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί – αν χρησιμοποιήσουμε τσέρκι τότε επενδύουμε και τον πυθμένα του με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε επάνω σε ένα επίπεδο ταψί.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο τσέρκι, κόβουμε στα τέσσερα τις φράουλες και τις ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι. Καλύπτουμε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε το brownies με το τριμμένο μπισκότο κανέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 22 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.

Tip: Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπανάνες η βατόμουρα.

Στο ποτήρι μας: Επιδόρπια κρασιά από Μοσχάτο ή Μαλαγουζιά, γλυκά ή ημίγλυκα αφρώδη, γκράπα ή κρύο τσίπουρο άνευ γλυκάνισου, λικέρ πορτοκάλι και λικέρ μαστίχα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr