ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Εξασκηθείτε στην τέχνη του κοκτέιλ #1

Εξασκηθείτε στην τέχνη του κοκτέιλ #1

Quarantine Sunseek
Από τη Μυρσίνη Σπανέλη

ΥΛΙΚΑ

  •     30 ml απόσταγμα μαστίχας (ή λικέρ μαστίχας)
  •     30 ml λευκή τεκίλα
  •     25 ml χυμός λεμονιού
  •     20 ml ελαιοσάκχαρα φράουλας*

    *Για τα ελαιοσάκχαρα φράουλας

  •     15 φράουλες, σε λεπτές φέτες
  •     5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •     1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μικρό γυάλινο βάζο (π.χ. για μαρμελάδα) στρώνουμε μία σειρά φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Αν έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη, τη ρίχνουμε στην τελευταία στρώση και κλείνουμε το βάζο. Αφήνουμε στο ψυγείο. Μετά από 20-24 ώρες αναποδογυρίζουμε το βάζο. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 2-3 ημέρες. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έναν μήνα. Βάζουμε ένα ποτήρι τύπου κουπέ στην κατάψυξη. Σε ένα σέικερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ μαζί με πάγο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε, ιδεωδώς δύο φορές, σερβίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Pink Negroni
Από την Κατερίνα Αναγνώστου, Cin-Cin bar, Θεσσαλονίκη

ΥΛΙΚΑ

  •     30ml Pink gin (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ – αν δεν βρούμε, βάζουμε απλό)
  •     30 ml κόκκινο γλυκό βερμούτ
  •     30 ml Campari αρωματισμένο με φράουλες (σε ένα βάζο ψιλοκόβουμε 6-7 φράουλες, προσθέτουμε 500 ml Campari, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες. Σουρώνουμε πριν από τη χρήση)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε ένα μεγάλο ποτήρι ή ένα mixing glass στην κατάψυξη μέχρι να συγκεντρώσουμε τα υλικά, ώστε να είναι παγωμένο. Γεμίζουμε με πάγο και προσθέτουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι με αρκετό πάγο. Γαρνίρουμε με μία φράουλα.


Stay safe Spritz
Από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, Odori Vermuteria, Αθήνα / Frater & Soror, Παγκράτι Ένα ελληνικό spritz!

ΥΛΙΚΑ

  •     30 ml Aperol
  •     20 ml λικέρ μαστίχας
  •     μερικές σταγόνες ούζο
  •     30 ml λευκό κρασί
  •     τόνικ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα ποτήρι κρασιού βάζουμε ένα ένα τα υλικά, εκτός από το τόνικ. Προσθέτουμε πάγο, απογεμίζουμε με το τόνικ και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού και δυόσμο.