ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ομελέτα στο φούρνο με καρότο και φέτα

Ομελέτα στο φούρνο με καρότο και φέτα

Με μια λαχανοσαλάτα στο πλάι και ψωμί της αρεσκείας μας (προτιμότερο προζυμένιο) έχουμε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό γεύμα.

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: περίπου 20΄

Υλικά για 5 – 6 άτομα:

  • 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 160 γρ. γραβιέρα, ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (ή 1/2 κουτ. σούπας ματζουράνα ξερή, τριμμένη – με άλλο, φυσικά, γευστικό αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα  
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα.

Τα σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας ή το βαλσαμικό, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του καρότου, τα τυριά, τα αρωματικά, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 28 εκ.

Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου για περίπου 20  λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η ομελέτα.

Τη σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα λάχανο και ζεστό ψωμί αλειμμένο με λίγο πελτέ ντομάτας.

Τι πίνουμε: Τι θα λέγατε για μια δροσερή μπίρα;

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr