ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Φορεμένα από τους σταρ

48203

Ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ του Μικ Τζάγκερ, που φέρει την υπογραφή του ροκ σταρ στην πλάτη, και μια λευκή ηλεκτρική κιθάρα Gibson SG 50th Anniversary, υπογεγραμμένη από τους Πιτ Τάουνσεντ και Ρότζερ Ντάλτρεϊ των Who, βρίσκονται ανάμεσα στα μεμοραμπίλια διασημοτήτων που πωλούνται για πολύ καλό σκοπό στις 10 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Η δημοπρασία «Icons & Idols: Rock-n-Roll» οργανώνεται από τον οίκο Julien’s Auction και θα διεξαχθεί στο Hard Rock Café της πόλης, αλλά και διαδικτυακά (www.juliensauction.com).

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα ενισχύσουν τους σκοπούς του Prince’s Trust, που ξεκίνησε ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας το 1976. Η φιλανθρωπική οργάνωση παρέχει βοήθεια σε νέους από 11 έως 30 ετών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σχολείο ή είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με τους Julien’s Auction, όλα τα κομμάτια της δημοπρασίας έχουν φορεθεί από τους σταρ κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Η εκδήλωση της Νέας Υόρκης ενώνει παλαιότερο και νεότερο γκλάμουρ. Η Τζόαν Κόλινς έχει δωρίσει ένα βραδινό παλτό σχεδιασμένο από τον Νόλαν Μίλερ (δημιουργό των λουκ της Αλέξις στη «Δυναστεία»), ενώ η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς χαρίζει το σύνολο που φορούσε στο βιντεοκλίπ του «I wanna go». Στο σφυρί και ένα πράσινο ζέρσεϊ φόρεμα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ, αλλά και μια ειδική έκδοση CD και DVD του ιστορικού «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», το οποίο θα υπογράψει ο σερ Πολ Μακάρτνεϊ για τον νέο του ιδιοκτήτη.