ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Αρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας

sokolata-b--960x6002

Το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη του Στέλιου Παρλιάρου συνεχίζεται… Στον δεύτερο τόμο, φτάνει στα δυτικά της χώρας, στο βασίλειο του κακάο και ετοιμάζει άλλες 35 συνταγές με άρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας.

aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas0

Η βόρεια Μαδαγασκάρη είναι μια διχοτομημένη χώρα. Στα ανατολικά βρίσκεται το βασίλειο της βανίλιας, στα δυτικά αυτό του κακάο.

aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas1

Από την Αντσιρανάνα στον βορρά μέχρι την πόλη Αμπάντζα, ακριβώς απέναντι από το ηφαιστειογενές νησί Νόζι Μπε, η κοιλάδα που διατρέχει ο ποταμός Σαμπιράνο είναι η μήτρα της Μαδαγασκάρης – η «κοιλία» από όπου γεννιούνται οι πιο πολύτιμοι καρποί της: το πιπέρι, ο καφές, η μανιόκα, η εβέα, το δέντρο του καουτσούκ, το ζαχαροκάλαμο, οι μπανάνες, τα αρωματικά φυτά. Κυριαρχούν όμως τα κακαόδεντρα.

aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas2

Με την επιστροφή του Στέλιου Παρλιάρου στην Ελλάδα η έμπνευση για τις γλυκές δημιουργίες του δεν άργησε να έρθει. Μας παραδίδει σε αυτόν τον δεύτερο τόμο 35 μοναδικές συνταγές που σε καθεμία πρωταγωνιστεί η Μαδαγασκάρη.

 aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas3

Από πλάκες σοκολάτας με «χαβιάρι» βανίλιας, μέχρι εντυπωσιακές black forest.

aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas4

Aπό μπακλαβά και ρυζόγαλο μέχρι μπάρες με αμυγδαλόπαστα, κέικ με κάστανα και σοκολατένια γλυκά σε στρώσεις. 

aroma-vanilias-kai-geysi-sokolatas5

Ο Β΄ τόμος του υπέροχου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή