ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis0

* Αξιολόγηση και στους δικαστικούς προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος η βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας της παρεχόμενης δικαιοσύνης.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis1

* Όχι στους εκβιασμούς της Τουρκίας με μοχλό το μεταναστευτικό. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς μιλάει στην «Κ» για το Ταμείο Ανάκαμψης και την πανδημία.

* Ότι λέμε το εννοούμε, σημειώνει ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα Μπαρούκ Οζουγκέργκιν σε συνέντευξή στην «Κ» . Μιλά για τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο και για τη συμφωνία Ελλάδος-Ιταλίας για την ΑΟΖ.

* Η μάχη Μητσοτάκη για τα 32 δισ. ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν πρέπει να αλλάξει η πρόταση της Κομισιόν γιατί θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας».

* Κοντά σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα βρίσκονται Ελλάδα και Ισραήλ. Συζητήθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Ιεροσόλυμα.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis2

*Αφού άλλαξε ο ΟΤΕ, μπορεί να αλλάξει και η χώρα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ μιλάει στην «Κ» για τις προκλήσεις της νέας εποχής.

* Βάζουν μέσο για να πάρουν εγγυημένο δάνειο. Πιέσεις πολιτικών σε τράπεζες για να χορηγηθούν δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου σε επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια.

* «Βιομηχανία» αποζημιώσεων σε εγκλείστους φυλακών για τις κακές συνθήκες κράτησης.

* Πανελλαδικές. Πτωτική η τάση των επιδόσεων στα πρώτα μαθήματα εκτιμούν οι βαθμολογητές που μιλούν στην «Κ».

* Το Μάτι αλλάζει οριστικά «πρόσωπο» .Τι προβλέπει το πολεοδομικό σχέδιο. Πως θα λυθούν τα προβλήματα που επί δεκαετίες είχαν δημιουργηθεί.

* Ο «Μεγάλος Περίπατος» τα εμπόδια και οι διορθωτικές κινήσεις. Δυσαρέσκεια πολιτών λόγω των ρυθμίσεων.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis3

* Το δύσκολο καλοκαίρι των «ντετέκτιβ» της ιχνηλάτησης. Οι τεχνικές και οι παγίδες.

* Η στενή σχέση κάλπης -κορωνοϊού. Πώς η πανδημία επηρεάζει τις σημερινές εκλογές στη Σερβία και εκείνες της 15ης Ιουλίου στη Βόρεια Μακεδονία.

* Ελαφρύνσεις 2 δισ. ευρω στο πακέτο του Σεπτεμβρίου. Περιέχει μειώσεις εισφορών και φόρων που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021.

* Μία εφιαλτική εβδομάδα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλεπάλληλα πλήγματα από το βιβλίο του στενού του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον και δυο σημαντικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

* Ρωσία και Γαλλία φρενάρουν την Τουρκία στη Λιβύη. Βήματα προσέγγισης Ερντογάν και Τραμπ.

* Αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα από Γερμανούς τουρίστες.

* «Πιστοί, καλοί και φτηνοί» οι Έλληνες επιστήμονες. Γι αυτό γίνονται περιζήτητοι από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis4

* «Έμαθα να μαγειρεύω λόγω έρωτα». Στο γεύμα με την «Κ» ο σέφ Χριστόφορος Πέσκιας.