ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Έκθεση ζωγραφικής: Mέσα από τα μάτια των εφήβων

Έκθεση ζωγραφικής: Mέσα από τα μάτια των εφήβων

To Βυρσοδεψείο παρουσιάζει μια έκθεση ζωγραφικής από μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Ελευσίνας, με 40 έργα εμπνευσμένα από τον κόσμο του Βασιλιά Ριχάρδου ΙΙ του Σαιξπηρικού Δράματος. Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελευσίνας φοιτούν παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Μαθητές από 13 έως 17 χρόνων κάνουν ορατό το δικό τους «Ριχάρδο ΙΙ», επιλέγοντας να αποτυπώσουν σκηνές του σαιξπηρικού δράματος, που τους γοήτευσαν και τους επηρέασαν, από την παιδική ηλικία του Ριχάρδου μέχρι την Τραγική του Πτώση.

Στο ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ, τα παιδιά άντλησαν υλικό και έμπνευση από την αφήγηση του έργου, με την βοήθεια των φιλόλογων της σχολικής μονάδας. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής ήρθαν σε επαφή με εικόνες και πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν την περιπέτεια του Ριχάρδου. Μέσα από τη θεατρική ομάδα στο πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μπήκαν στην ουσία του δράματος και  στη συνέχεια στο μάθημα των Εικαστικών σκιαγράφησαν το πορτραίτο του Ριχάρδου ΙΙ αλλά και τα συναισθήματα που τους προκαλεί η ιστορία του.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο φουαγιέ του Βυρσοδεψείου την Κυριακή, 11 Μαίου στις 9 το βράδυ, και θα διαρκέσει μέχρι και το πέρας των παραστάσεων του Ριχάρδου ΙΙ.
• Είσοδος ελεύθερη• Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός, τηλ. 210-3453203