ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»

kai-ezee-001
zambezia

Παίξτε στο διαγωνισμό και κερδίστε:

10 t-shirt και αφίσες
diagonismos-zambezia-poylia-ston-aera0

Ζωγραφίστε έναν ήρωα της ταινίας, συμπληρώστε τα στοιχεία σας όπως στο παρακάτω κουπόνι (μην ξεχάσετε πως πρέπει να συνοδεύεται από την υπογραφή του κηδεμόνα σας), στείλτε μας το έργο σας και πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα αναδείξει τους 10 τυχερούς.

diagonismos-zambezia-poylia-ston-aera1

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

Η ταινία  «Ζαµπίζια: Πουλιά στον αέρα»

diagonismos-zambezia-poylia-ston-aera2

Μια διασκεδαστική ταινία κινούµενων σχεδίων µε πρωταγωνιστές 
τους φτερωτούς κατοίκους της πόλης Ζαµπίζια µας διδάσκει πως 
για να επιβιώσει κάθε ήρωας πρέπει να κερδίσει… τα φτερά του!

Η ιστορία διαδραµατίζεται στην εντυπωσιακή κοιλάδα του ποταµού  Ζαµβέζη. Εκεί, στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, βρίσκεται µια εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους: η Ζαµπίζια. O πρωταγωνιστής της ταινίας, το νεαρό γεράκι Κάι, εγκαταλείπει τον αυστηρό πατέρα του και το αποµονωµένο φυλάκιο στο οποίο έχει µεγαλώσει για να γίνει µέλος των «Τυφώνων», µιας ξακουστής οµάδας  που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή την πόλη Ζαµπίζια.

Ας γνωρίσουµε τους ήρωες λίγο καλύτερα:

Κάι
Ένα κεφάτο, φιλοπερίεργο, γενναίο και ευγενικό πουλί, µε παράτολµο χαρακτήρα, που τον βάζει συχνά σε µπελάδες. Είναι ανεξάρτητος, αλλά όχι ιδιαίτερα κοινωνικός. ∆ιχασµένος ανάµεσα στην αυτάρκεια και την  ανάγκη να έχει φίλους και να ανήκει κάπου, δίνει την εντύπωση του αλαζόνα ψευτοπαλικαρά.

Ζωή
∆υναµική και αυθάδης, η Ζωή είναι πνεύµα αλληλεγγύης και δικαιο-σύνης. Ειδήµονας στα σχοινιά, δεν έχει ποτέ πρόβληµα να αιωρείται  από το ένα κλαδί στο άλλο. ∆εν είναι γλυκοµίλητη, κυρίως λόγω ανασφάλειας, και ξέρει να αλλάζει θέµα συζήτησης πολύ γρήγορα.

Σεκχούρου
Ο ιδρυτής της Ζαµπίζια, µέντορας και πατρική φιγούρα για όλους. Αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση και ενσαρκώνει το πνεύµα αλληλεγγύης που κάνει τη Ζαµπίζια πολλά παραπάνω από ένα απλό δέντρο. ∆ε διαχωρίζει τον εαυτό του από τα υπόλοιπα 
µέλη της κοινωνίας και είναι θερµός, προσιτός. ∆ιαθέτει µεγάλη κατανόηση.

Αίας
Τον τρέφουν η τάξη, η συνέπεια και οι ευθείες γραµµές. Η δέσµευσή του να υπερασπίζεται τη Ζαµπίζια είναι ακλόνητη, αλλά η στρατιωτικού τύπου ηγεµονία του τον παρασύρει καµιά φορά σε κοντόφθαλµες στρατηγικές κινήσεις. Ο Αίας τρέφει µεγάλο σεβασµό για τον ιδρυτή και αρχηγό της Ζαµπίζια, Σεκχούρου, αν και τον ενοχλούν οι φιλειρηνικές τάσεις του.

Ίζυ
Καµαρώνει ότι γεύεται όλα τα προνόµια της Ζαµπίζια, δουλεύοντας ελάχιστα και κυρίως επινοώντας δουλειές για τον εαυτό του. Σε αντίθεση µε τον Κάι, είναι υπερβολικά κοινωνικός και έχει φυσική τάση στην κολακεία.

Τεντάι
Ένα γεράκι µέσης ηλικίας, ταλαιπωρηµένο από το θάνατο της γυναίκας του. Έχει αφοσιωθεί στο µεγάλωµα του Κάι, µε στόχο 
να κάνει τον γιο του ανεξάρτητο. ∆εν του λέει ποτέ καλή κουβέντα και τον εκνευρίζει το γεγονός ότι ο Κάι έχει γίνει ανεξέλεγκτος.

Γκόγκο
Καθαρόαιµο δείγµα Εφιππιόρυγχου (πελαγόµορφο πουλί). Είναι εκκεντρική, µε ιδιόµορφο χιούµορ και ιδιαίτερη αδυναµία στις φάρσες, γεγονός που την κάνει εξαιρετικά αγαπητή στα µικρά πουλάκια. Ενώ είναι µεγάλη σε ηλικία, δε βάζει φτερό κάτω…

Τα δύο µαραµπού
• 
Ο Σέσιλ δεν προτίθεται µε τίποτα να συνεισφέρει κάτι στη Ζαµπίζια, ενώ προτιµά να τρώει πτώµατα. Επίσης, είναι ένα ιδιαίτερα κακοµούτσουνο µαραµπού.
• 
Ο Μόρτον, από την άλλη, είναι εµφανίσιµος και γενικά πιο συµπαθής από τον ξάδερφό του. Θα έδινε τα πάντα για να είναι µέρος της Ζαµπίζια, κυρίως γιατί τρελαίνεται για πάρτι.

Τις φωνές τους στους ήρωες 
χαρίζουν οι: 
Φοίβος Ριµένας, Μαρία Ζερβού, Ηλίας Ζερβός, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαµπάς, Πατρίκιος Κωστής, Γιώργος Σκουφής, Βασίλης Μήλιος, Κατερίνα Γκίργκις.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας