ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου

5--4
5--6

Θα χρειαστείς

• 6-7 κόλλες γκοφρέ χαρτί στα αγαπημένα σου χρώματα • ένα συρματάκι, όπως αυτό που στερεώνουν τα φυτά • μερικά τσιμπιδάκια-συνδετήρες • ένα ψαλίδι

Πώς θα το φτιάξεις

ena-loyloydi-gia-to-domatio-moy0

1.  Αφού απλώσεις κάθε χρωματιστή κόλλα χαρτιού, τη μαζεύεις κατά μήκος από τις δύο άκρες – σαν βεντάλια. Συνεχίζεις, μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη. Τέλος, στερεώνεις κάθε «πακέτο» χαρτιού με ένα συνδετήρα-τσιμπιδάκι.

ena-loyloydi-gia-to-domatio-moy1

2. Τοποθετείς τα χαρτιά στο πάτωμα ή σε ένα μεγάλο τραπέζι, το ένα δίπλα στο άλλο. Πρώτο θα είναι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις εξωτερικά στο λουλούδι σου και ακολουθούν τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τη χρωματική σειρά που θέλεις να εμφανίζονται. Συνήθως, πηγαίνουμε από το πιο σκούρο προς το πιο ανοιχτό χρώμα. «Kόβεις» κάθε πακέτο χαρτιού έτσι ώστε να έχουν διαδοχικά μήκη, σχηματίζοντας τελικά ένα… ξυλόφωνο. Συνεχίζεις, κόβοντας τις δύο άκρες κάθε χαρτιού σαν μύτη.

ena-loyloydi-gia-to-domatio-moy2
3.
Χρησιμοποιείς το ψαλίδι σου για να κόψεις τις πτυχώσεις κάθε χαρτιού, με κατεύθυνση από την άκρη προς τα μέσα, μέχρι το κόψιμο να φτάσει στο τσιμπιδάκι της μέσης.

ena-loyloydi-gia-to-domatio-moy3

4. Ανοίγεις ξανά τα χρωματιστά χαρτιά και τα τοποθετείς το ένα επάνω στο άλλο, φροντίζοντας να βρίσκεται το πιο μεγάλο στην κάτω πλευρά και το μικρότερο στην επάνω.

ena-loyloydi-gia-to-domatio-moy4
 

5. Μαζεύεις τα χαρτιά σαν ακορντεόν και τα στερεώνεις στη μέση με το συρματάκι. 6. Ανοίγεις λίγο τα χαρτιά προς τα έξω, σαν βεντάλια, και αρχίζεις πια να ξεδιπλώνεις, πολύ προσεκτικά, κάθε φύλλο χρωματιστού χαρτιού, ξεκινώντας από το μικρότερο που θα βρίσκεται εξωτερικά. Συνεχίζεις, ένα-ένα χρώμα, μέχρι να φτάσεις στο μεγαλύτερο, στο κέντρο.

Καλή επιτυχία!