ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στις Γλυκές Ιστορίες: Κέικ φράουλα με γλάσο σοκολάτας

Στις Γλυκές Ιστορίες: Κέικ φράουλα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά για 12 μερίδες:

Για τον πουρέ φράουλας

    280 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
    2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    χυμός από 1/2 λεμόνι

Για το κέικ

    180 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμη για το ταψί
    200 γρ. ζάχαρη
    4 αυγά μεσαίου μεγέθους
    1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (βρίσκουμε σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα. Αν δεν βρούμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 2 κάψουλες βανιλίνης)
    280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για το ταψί
    1 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
    1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για το γλάσο σοκολάτας

    200 γρ. κουβερτούρα, 50 – 55% κακάο, τεμαχισμένη
    3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
    1 κουτ. σούπας μέλι

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr