ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαγωνισμός mathemARTics camp στους «Ερευνητές»

Διαγωνισμός mathemARTics camp στους «Ερευνητές»

Αν θέλετε να κερδίσετε μία από τις τρεις δωρεάν συμμετοχές, που αντιστοιχούν στις τρεις περιόδους του προγράμματος, mathemARTics camp στο Μουσείο Ηρακλειδών, επισκεφτείτε το www.kathimerini.gr/ereynhtes-contest και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό! 

diagonismos-mathemartics-camp-stoys-ereynites0

Στο φιλόξενο περιβάλλον του Μουσείου Ηρακλειδών το παιχνίδι γίνεται αφορμή για εξερευνήσεις στον κόσμο της γνώσης. Ξεχάστε ό,τι ξέρετε για βαρετά μαθηματικά και ξενέρωτη λογοτεχνία. Στο «mathemARTics camp» θα ανακαλύψετε την… πραγματική τους φύση. Την τόσο διασκεδαστική και συναρπαστική! 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Τέχνη και Μαθηματικά  Ένα ευχάριστο ταξίδι από τον κόσμο της τέχνης στον κόσμο της λογικής και των μαθηματικών (επιμέλεια: Αποστόλης Παπανικολάου και Άρης Μαυρομμάτης, μαθηματικοί, επιμελητές της έκθεσης «Τέχνη και Μαθηματικά» του μουσείου).

Μαθήματα ρομποτικής Σας εξοικειώνουν με την τεχνολογία, σας δίνουν το έναυσμα για δράση (επιμέλεια: Αποστόλης Παπανικολάου και Άρης Μαυρομμάτης).

Παιδική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή Με θέμα «Ταξιδεύοντας με ένα μικρό αλφαβητάρι του Αιγαίου» θα απολαύσετε ένα βιωματικό λογοτεχνικό ταξίδι στην πολιτιστική κληρονομιά του Αιγαίου, η οποία ενέπνευσε συγγραφείς και ποιητές. Και βέβαια θα δημιουργήσετε τις δικές σας ιστορίες (με τη Χριστίνα Κόλλια, συγγραφέα).

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς προορισμούς Σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής ή σε παρακείμενα μουσεία, στο πλαίσιο του εργαστηρίου της παιδικής λογοτεχνίας (με τη Χριστίνα Κόλλια).

Ελληνικός πολιτισμός – Γλώσσα και φιλοσοφία Η «Οδύσσεια» του Ομήρου θα είναι το θέμα σας. Θα ανακαλύψετε τους ήρωες και την ιστορία τους, αλλά και θα αναρωτηθείτε τι θα αλλάζατε εσείς στο μύθο, αν μπορούσατε να επέμβετε στη δράση! (με τη Ζανίνα Βάσση, φιλόλογο, συγγραφέα)

Εικαστικές δημιουργίες Και εδώ το θέμα είναι η «Οδύσσεια». Αυτήν τη φορά θα ζωντανέψετε το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη και θα υποδυθείτε τους ήρωες του μύθου με μάσκες, στολές και αντικείμενα που θα κατασκευάσετε εσείς (Pascaline Bossu, εικαστικός, γραφίστρια, διακοσμήτρια και φωτογράφος).

Τι πρέπει να ξέρω
• Τα Θερινά Ολοήμερα Εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών «mathemArtics camp» πραγματοποιούνται σε τρεις περιόδους. • Κάθε περίοδος διαρκεί δύο εβδομάδες (10 εργάσιμες ημέρες), από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. • Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όσοι πηγαίνετε στο Δημοτικό, κυρίως παιδιά 8 έως 12 ετών (και τα λίγο μικρότερα αδέλφια σας). • Θα οργανωθείτε σε τμήματα έως 15 ατόμων. • Όλα τα γεύματα (πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό) θα τα ετοιμάζουν οι γονείς σας. • Υπεύθυνο προσωπικό του μουσείου θα φροντίζει για την ασφάλειά σας, ενώ τα εργαστήρια διεξάγονται από έμπειρους συνεργάτες του. • Το υλικό που θα προκύψει από τις δραστηριότητες (τετράδια εργασίας, καλλιτεχνικές δημιουργίες κ.ά.) θα σας δοθεί σε αναμνηστικό ντοσιέ. • Το κόστος συμμετοχής είναι 250 € (με έκπτωση 10% στα αδέλφια και 15% στη συμμετοχή σε περισσότερες από μία περιόδους.

Οι περίοδοι του camp είναι:
Α΄ περίοδος: 16 Ιουνίου-27 Ιουνίου
Β΄ περίοδος: 30 Ιουνίου-11 Ιουλίου
Γ΄ περίοδος: 14 Ιουλίου-25 Ιουλίου

info
Μουσείο Ηρακλειδών, Θησείο www.herakleidon-art.gr 

Επιμέλεια και οργάνωση προγράμματος: Ελένη Νομικού (Δευτ.-Παρ. 9 π.μ.-1 μ.μ.), τηλ. 210-3461981 (εσ. 201) και 6947-277697 email: enomikou@herakleidon-art.gr