ΤΑΞΙΔΙΑ

Selfie και στο Εβερεστ;

Selfie και στο Εβερεστ;

Ιδού τα πιο παράξενα σημεία όπου θα βρείτε ασύρματο Ιντερνετ.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε στον Καναδά ότι θα τοποθετηθούν Wi-Fi spots σε 20 απομονωμένες τοποθεσίες της χώρας, εντός σημαντικών εθνικών πάρκων. Αυτά δεν είναι πάντως τα μοναδικά «δύσκολα» σημεία του κόσμου, όπου μπορείτε να τραβήξετε μια selfie.

Οσο περνούν τα χρόνια, βρίσκουμε ασύρματο Ιντερνετ σχεδόν παντού· σε βουνά και παραλίες, σε σταθμούς του μετρό και νεκροταφεία, σε τρένα, αεροπλάνα και ταξί, στον Βόρειο Πόλο και στο Εβερεστ. Πράγματι, χάρη σε νεπαλέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, οι ορειβάτες της ψηλότερης κορυφής του κόσμου μπορούν να συνδεθούν σε υψόμετρο 5.360 (!). Αλλά και στο πιο παγωμένο μέρος του πλανήτη, και συγκεκριμένα σε απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο, έχει τοποθετηθεί από το 2005 Wi-Fi hotspot, το οποίο βέβαια ελέγχεται εάν λειτουργεί σε συνθήκες ψύχους.

Κατά τα άλλα, στα παράδοξα αυτού του κόσμου είναι το ασύρματο Ιντερνετ σε νεκροταφείο στο Paducah της πολιτείας του Κεντάκι (ΗΠΑ), το οποίο λέγεται πως ενεργοποιήθηκε για να βοηθήσει τους πολίτες που πραγματοποιούν γενεαλογική έρευνα, ενώ στα χρήσιμα που αξίζει να σημειώσετε είναι το Wi-Fi σε 137 σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο και σε δεκάδες τηλεφωνικούς θαλάμους στη Μόσχα. Για να συνδεθείτε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας πρέπει να εισέλθετε στον εκάστοτε θάλαμο, ενώ για να «πιάνει» δεν πρέπει να απομακρυνθείτε περισσότερο από 45 μέτρα.