ΤΑΞΙΔΙΑ

Πολυτελής διαμονή στο Θιβέτ

Πολυτελής διαμονή στο Θιβέτ

To ολοκαίνουργιο Shangri-La, Lhasa διαθέτει 289 δωμάτια και το μοναδικό σαλόνι οξυγόνου.

Μια αλλιώτικη εμπειρία διαμονής θα έχουν όσοι ταξιδιώτες του κόσμου (!) επισκεφτούν το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Shangri-La, Lhasa της ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Ευρισκόμενο κυριολεκτικά στη σκιά του διάσημου παλατιού Ποτάλα, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και τόπος κατοικίας του Δαλάι Λάμα μέχρι πριν από αρκετές δεκαετίες, το νέο ξενοδοχείο προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας. Η υποδοχή που επιφυλάσσεται στους επισκέπτες περιλαμβάνει καλωσόρισμα με ένα παραδοσιακό λευκό μεταξωτό μαντίλι (hada) και πέταμα λίγου κριθαριού σε ένα ξύλινο δοχείο (chema) – τρόπος με τον οποίο οι Θιβετιανοί συνήθιζαν να προσεύχονται στο παρελθόν για καλή σοδειά.

Το 289 δωματίων θέρετρο βρίσκεται σε υψόμετρο 3.657 και προκειμένου οι επισκέπτες του να συνηθίσουν την υψομετρική διαφορά, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι οξυγόνου (Oxygen Lounge), το πρώτο του είδους στον κόσμο. Πρόκειται για ένα σφραγισμένο γυάλινο δωμάτιο θεραπείας -ανήκει στις εγκαταστάσεις του spa- το οποίο έχει συμπιεσμένο αέρα, για να ταιριάζει με την πυκνότητα του αέρα στο επίπεδο της θάλασσας, και εκεί οι επισκέπτες μπορούν να πιουν τσάι.

Τρία εστιατόρια και δέκα πριβέ αίθουσες για φαγητό, η μεγαλύτερη αίθουσα χορού της πόλης, 17 σουίτες και δωμάτια για τα μέλη του Horizon Club της αλυσίδας είναι μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου που εντυπωσιάζουν.
Η δε τιμή του, σε αναζήτηση που κάναμε για τον Μάιο, σε δίκλινο deluxe δωμάτιο ανέρχεται στα 265 ευρώ.

> www.shangri-la.com