ΤΑΞΙΔΙΑ

Ελβετός εξερευνητής για έξι μήνες

Ελβετός εξερευνητής για έξι μήνες

Η αεροπορική εταιρεία Swiss προσφέρει την «καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

«Ποια δουλειά είναι καλύτερη; Να κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή ή να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο;» είναι το «δόλωμα» που ρίχνει υπό μορφήν ερωτήματος η Swiss στο βίντεο της νέας της καμπάνιας. Χμμμ… μισό λεπτό να το σκεφτούμε. Ο ελβετικός αερομεταφορέας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου» σε πολίτες της Ε.Ε. με γνώση άπταιστων Αγγλικών στον προφορικό και τον γραπτό λόγο και «εξοικείωση με την ελβετική κουλτούρα» (που περιπλέκει, ομολογουμένως, τα πράγματα).

Ο ένας και μοναδικός εκλεκτός θα περάσει έξι ολόκληρους μήνες ταξιδεύοντας στις πέντε ηπείρους, δοκιμάζοντας και κρίνοντας σε ιστολόγιο όλες τις υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας και στέλνοντας ταξιδιωτικές ανταποκρίσεις από όλους τους προορισμούς που θα επισκέπτεται.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να στείλει πειστικό βιογραφικό και σε μορφή βίντεο, να περάσει από αλλεπάλληλα επίπεδα κρίσεων (από αρμόδια επιτροπή, ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού και προσωπικές συνεντεύξεις των φιναλίστ) και, φυσικά, να είναι διατεθειμένος να αφήσει την κανονική ζωή του πίσω για έξι μήνες (όντας σίγουρος ότι αυτό που θα βρει επιστρέφοντας θα αξίζει τον κόπο). Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 28 Μαΐου.

theswissexplorer.com