ΤΑΞΙΔΙΑ

Εξωτικές αποδράσεις

Εξωτικές αποδράσεις

Όταν οι υπόλοιποι θα επιστρέφουν από τις διακοπές, εσείς ετοιμάστε βαλίτσα για να γυρίσετε τον κόσμο. Τα σύγχρονα αεροσκάφη της Qatar Airways θα σας μεταφέρουν σε παραδεισένιους προορισμούς. Με τρεις καθημερινές πτήσεις για Ντόχα, βολικές ανταποκρίσεις και μοναδικές προσφορές, εσείς µένει απλώς να επιλέξετε το πού και το πότε.

Μπαλί
Αµµουδερές παραλίες, ηφαιστειακές βουνοπλαγίες, τροπικά δάση και καταπράσινοι ορυζώνες συνθέτουν το ποικιλόµορφο τοπίο του πιο τουριστικού νησιού της Ινδονησίας, το οποίο συγκεράζει τον «κοσµικό» χαρακτήρα του δυτικού τρόπου ανάπτυξης µε την εσωτερικότητα και τη µεταφυσικότητα στην καθηµερινή ζωή που υπαγορεύει η επικρατούσα ινδουιστική θρησκεία. Χαλαρώστε στα πολυτελή θέρετρα και spa, απολαύστε το υδάτινο στοιχείο µε σερφ, καταδύσεις, snorkeling, γευτείτε την τοπική κουζίνα, αλλά αφιερώστε χρόνο για να ανακαλύψετε τη βαθιά θρησκευτικότητα των Μπαλινέζων. Το ιερό Agung και οι ναοί Besakih και Pura Kehen πρέπει να είναι στη λίστα σας.

exotikes-apodraseis0

Μαλδίβες
Από τα 1.190 νησάκια των Μαλδίβων µόνο τα 187 κατοικούνται, ενώ τα 106 είναι νησιά-θέρετρα. Στον επίγειο αυτόν παράδεισο αναζητήστε το δικό σας χαµένο χρόνο πάνω στην άµµο, κάτω από τους φοίνικες, δίπλα στα διαυγή νερά. Μείνετε δραστήριοι: καταδυθείτε στο βυθό που σας περιµένει µε ένα φεστιβάλ χρωµάτων και πλασµάτων, εξερευνήστε τα υπόλοιπα νησιά και επισκεφθείτε την πρωτεύουσα Μαλέ, αν όχι για ψώνια, για να θυµηθείτε τουλάχιστον ότι βρίσκεστε ακόµα στον πλανήτη Γη.

Κράµπι
Εδώ λέγεται πως έζησε ο πρόγονός µας Homo sapiens για περίπου 10.000 χρόνια. Οι λάτρεις της αναρρίχησης, πάντως, έρχονται στην παραθαλάσσια πόλη της νοτιοδυτικής Ταϊλάνδης για τα βράχια της. ∆ηµοφιλείς προορισμούς αποτελούν η βραχώδης ασβεστολιθική χερσόνησος Rai Leh και η εντυπωσιακή σπηλιά Tham Phra Nang. Εναλλακτικά, προτιμήστε τις παραλίες, τα εθνικά πάρκα και τα θαλάσσια σπορ. Για αυθεντική κουζίνα, επισκεφθείτε τη νυχτερινή αγορά στην προβλήτα Khong Kha.