ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το Peugeot 3008 στη Μεσσηνία

peugeot-3008-2017-1600-01
Ταξιδεύοντας με το Peugeot 3008
 
ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
Η Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, με τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου «Μορέας» έχει γίνει πόλος έλξης, αφού τα 232 χλμ. από την Αθήνα καλύπτονται σε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά. Για το ταξίδι Αθήνα-Καλαμάτα-Κυπαρισσία επιλέξαμε το Peugeot 3008, ένα SUV με πολλές διακρίσεις, που ξεχωρίζει για την οδηγική του άνεση, οι δε τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζεται κάνουν πιο ασφαλή την οδήγηση.
 
Ξεκινώντας από Αθήνα, κάναμε μια στάση στα ΣΕΑ πριν από τη Τρίπολη για ολιγόλεπτη ξεκούραση και ανεφοδιασμό.
 
Μπήκαμε στην Καλαμάτα από τη νέα είσοδο και κατηφορίσαμε με το 3008 προς την παραλία, που προεκτείνεται και φτάνει μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Εδώ το οδικό δίκτυο αλλάζει και οι δρόμοι στενεύουν, όμως το τοπίο δίνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση. Χρειάζεται ωστόσο μεγάλη προσοχή, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς η κίνηση είναι μεγαλύτερη. Από Καλαμάτα για Κυπαρισσία οδηγήσαμε μέσω Κορώνης, Μεθώνης και Πύλου. Οι στροφές σε κάποια σημεία της διαδρομής είναι αρκετές, οπότε χρειάζεται προσοχή, όμως για άλλη μία φορά το Peugeot 3008 μας έδειξε την πολύ καλή οδηγική του συμπεριφορά.
 
 
Peugeot 3008: Βραβευμένο και premium
 
Το Peugeot 3008 έχει στη φαρέτρα του τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς», όχι βέβαια τυχαία, αφού είναι ένα από τα πιο προηγμένα SUV της εποχής. Διαθέτει ένα δυναμικό και στιλάτο αμάξωμα, το οποίο συνδυάζεται με το εσωτερικό Peugeot i-Cockpit που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό ψηφιακό περιβάλλον με premium χαρακτηριστικά ποιότητας και άνεσης. Το Peugeot 3008 διατίθεται επίσης με το σύστημα Advanced Grip Control, το οποίο μεγιστοποιεί την προσφερόμενη πρόσφυση ακόμη και σε σαθρά εδάφη (άμμο, λάσπη, χιόνι κ.ο.κ.).
 
Πλήρης είναι η γκάμα των κινητήρων του, με αποκλειστικά turbo επιλογές βενζίνης και πετρελαίου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης PureTech των 130 ίππων, ο οποίος έχει αναδειχθεί «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2018» στην κατηγορία του (1.0-1.4 λίτρα) για τέταρτη συνεχόμενη φορά (2015, 2016, 2017, 2018) και είναι διαθέσιμος με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο 8 σχέσεων. Το Peugeot 3008 εφοδιάζεται και με τον νεότερο δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα diesel 1.5 BlueHDi 130 S&S, ο οποίος διαθέτει ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό σύστημα αντιρρύπανσης. Έτσι, τόσο σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων όσο και με το αυτόματο των 8 ταχυτήτων, εξασφαλίζει στο 3008 SUV ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα 1.6 BlueHDi 120 S&S.
 
Επιπλέον των παραπάνω, η Peugeot εφοδιάζει το 3008 με μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, που εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα ασφαλείας. Μεταξύ αυτών διατίθεται σύστημα ανίχνευσης ορίου ταχύτητας, σύστημα αυτόματης πέδησης Active Safety Brake με Distance Alert, ειδοποίηση για ακούσια παρέκκλιση πορείας, ενεργό σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας, ειδοποίηση Driver Attention Alert για τυχόν μειωμένη επαγρύπνηση οδηγού, καθώς και προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας με λειτουργία Stop (Active Cruise Control).