ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγήσαμε το νέο Skoda Karoq

neo-skoda-karoq_01
neo-skoda-karoq_42
neo-skoda-karoq_101
Το SKODA KAROQ είναι ο πιο πρόσφατος εκπρόσωπος της νέας γλώσσας σχεδίασης της SKODA. Είναι έκδηλο από την εξωτερική εμφάνιση με τον επιβλητικό σχεδιασμό, τις διαφοροποιημένες γραμμές αλλά και τις μεγαλύτερες – σε σχέση με το SKODA YETI – διαστάσεις, πως πρόκειται για ένα τελείως καινούργιο αυτοκίνητο. 
 
Σχεδιαστικά, το εντυπωσιακό, τρισδιάστατο εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τους προβολείς με το γεωμετρικό σχεδιασμό και το ακριβές περίγραμμα. Ως μέρος του επιπλέον εξοπλισμού το αυτοκίνητο μπορεί να διαθέτει, από το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και πάνω, full LED προβολείς με διάφανο κρύσταλλο. Μια στενή λωρίδα φώτων κατά μήκος της βάσης των προβολέων παρέχει φωτισμό για τα φλας και τα φώτα ημέρας. Οι προβολείς ομίχλης, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία full LED και λειτουργία δυναμικού φωτισμού στροφής βρίσκονται κάτω από τους κύριους προβολείς. Η μάσκα, που διαθέτει χρωμιωμένο περίγραμμα, έχει το κλασικό για SKODA τραπεζοειδές σχήμα, ενώ το μεγάλο λογότυπο της SKODA είναι εμφατικά τοποθετημένο στο χείλος του διακριτικού καπό.
 
Το πλάτος του αμαξώματος τονίζεται και άλλο στο πίσω μέρος με την βοήθεια οριζόντιων γραμμών. Τα επίπεδα, χαρακτηριστικά πίσω φώτα χωρίζονται σε δύο τμήματα: η εξωτερική τους πλευρά βρίσκεται στα φτερά, ενώ η εσωτερική στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Οι ανακλαστήρες βρίσκονται κάτω από τους αισθητήρες στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα. Τα φώτα στο πίσω μέρος ενσωματώνουν τα φώτα θέσης, τα φώτα των φρένων, καθώς και της πινακίδας κυκλοφορίας που είναι τεχνολογίας LED, ενώ σχηματίζουν το καθιερωμένο για τα μοντέλα της SKODA «C».
 
Η παράδοση της SKODA στην άριστη εκμετάλλευση των χώρων βρίσκει εφαρμογή και στο νέο SKODA KAROQ. Το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.841 χιλιοστά και ύψος 1.603 χιλιοστά. Η αύξηση των διαστάσεων είναι προς όφελος των επιβατών, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2.638  χιλιοστών να παρέχει μια ένδειξη για την ιδιαίτερα άνετη σχεδίαση του εσωτερικού με τους γενναιόδωρους χώρους.
 
Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.630 λίτρα, ενώ σε συνδυασμό με τα VarioFlex πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα είναι μεταβαλλόμενη και εκτείνεται από τα 479 έως και τα 588 λίτρα. Το σύστημα VarioFlex αποτελείται από τρία ανεξάρτητα καθίσματα, που μπορούν να ρυθμιστούν ή και να αφαιρεθούν πλήρως τα καθένα μεμονωμένα -στην περίπτωση αυτή το SUV μετατρέπεται σε βαν με μια μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων. 
 
Το κόμπακτ SUV εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες 16 ή 17 ιντσών, διαθέσιμες με τρεις διαφορετικούς σχεδιασμούς.  Ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες 17, 18 και 19 ιντσών.
 

Κινητήρες: πλήρης γκάμα με πέντε ισχυρά, αποδοτικά μηχανικά σύνολα

  • Το νέο SKODA KAROQ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου
  • Με ισχύ από 85 kW (116 PS) έως 140 kW (190 PS)
  • Η κορυφαία έκδοση 2.0 TDI αποδίδει 140 kW (190 PS) και 400 Nm με στάνταρ τετρακίνηση και 7τάχυτο DSG κιβώτιο 

Πλαίσιο και μετάδοση: Με πέντε προφίλ οδήγησης και έξυπνη τετρακίνηση

  • To πλαίσιο έχει μια ιδιαίτερα εξελιγμένη και συμπαγή σχεδίαση
  • Ένα όχημα παντός εδάφους με μεγάλες off-road δυνατότητες 
  • Με Δυναμικό Έλεγχο Πλαισίου (Dynamic Chassis Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση
  • Οι επιλογές Off-Road & Snow στις τετρακίνητες εκδόσεις βελτιστοποιούν την πρόσφυση 
  • Το ηλεκτρομηχανικό φρένο αποτρέπει την άσκοπη κύλιση του SKODA KAROQ