ΠΟΛΗ

Ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι το ΕΜΣΤ

Ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι το ΕΜΣΤ

Δεν θα χαθεί το καλοκαίρι για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εργασίες στο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί, οι προετοιμασίες, νομικές και τεχνικές, είναι πυρετώδεις, η συνεργασία πολιτικής ηγεσίας ΥΠΠΟ και της διευθύντριας του Μουσείου Αννας Καφέτση στενή, με στόχο το μουσείο να μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούλιο.

Το εγχείρημα, λοιπόν, έχει μπει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του. Τους τελευταίους τρεις μήνες τόσο ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος όσο και η γενική γραμματέας Λίνα Μενδώνη συμμετέχουν ενεργά στις συνεδριάσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΜΣΤ για να «τρέξουν» διάφορα οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα που ανακύπτουν.

Ηδη εγκρίθηκε η πρώτη φάση της μουσειογραφικής μελέτης και προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες και για την ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης.

Επιπλέον, και τα ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση του προσωπικού του νέου μουσείου λύνονται οριστικά. Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις του ΕΜΣΤ με το ΑΣΕΠ, τις οποίες συνέδραμε και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη πρόσληψη 14 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η πρόσληψή τους. Παράλληλα έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι σχετικές διαδικασίες για την πρόσληψη 27 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Περαιτέρω, με δεδομένη την αποδοχή από το ΕΜΣΤ της χορηγίας από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής βοήθειας ύψους 3 εκατ. ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν οι υποδομές και η ασφαλής λειτουργία του νέου μουσείου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος φέρεται να έχει δώσει σαφείς εντολές προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διευθύντρια του μουσείου, η έκθεση των έργων να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ώστε το μουσείο να αποτελέσει πόλο έλξης και προορισμό για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες από το φετινό καλοκαίρι.