ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

Επιπλέον καθήκοντα αναλαμβάνει η Λυδία Κονιόρδου (φωτ.). Η πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο – που πριν από λίγο καιρό επόπτευε ως υπουργός Πολιτισμού και θα αναλάβει πόστο διδασκαλίας. Η κ. Κονιόρδου θα διευθύνει το «εντατικό εργαστήριο» για το Αρχαίο Δράμα που θα υλοποιήσει το Εθνικό στη μέση της σεζόν για πτυχιούχους δραματικών σχολών. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου και σε τρεις εβδομαδιαίες συναντήσεις οι σπουδαστές με την τέως υπουργό θα δουλέψουν πάνω στην «Εκάβη» του Ευριπίδη μέχρι τον Απρίλιο.

(…) Στα δύο έχει χωρίσει το Διαδίκτυο η νέα «βασίλισσα» της τακτοποίησης Μαρί Κοντό. Η Γιαπωνέζα γκουρού της τακτοποίησης που έχει κατακτήσει την Αμερική του Netflix έχει συμπεριλάβει στους τομείς προς καθαρισμό και τα βιβλία, γεγονός που έχει διχάσει το βιβλιόφιλο κοινό. Η Κοντό θεωρεί ότι κάθε αντικείμενο πρέπει να «προκαλεί ευτυχία» και καλεί τους συμμετέχοντες της εκπομπής της που ζουν μέσα στην αταξία να σκεφθούν αν είναι ευτυχισμένοι με όλα τα βιβλία τους.

(…) Η «βασίλισσα» του «The Favourite» Ολίβια Κόλμαν φαίνεται ότι δεν κυριάρχησε μόνο στις Χρυσές Σφαίρες αλλά και στο ταμείο. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έκανε ντεμπούτο στη Βρετανία με 2,2 εκατομμύρια λίρες σε εισπράξεις στο πρώτο Σαββατοκύριακο της νέας χρονιάς και ο Guardian θεωρεί ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός για περισσότερα ενόψει των Οσκαρ και συγκρίνει τα έσοδα της ταινίας με εκείνα του «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» που ξεκίνησε με 2,36 εκατομμύρια λίρες.