ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

Πρόσωπα της Παρασκευής

Ακόμα περισσότερες ταινίες από το διαγωνιστικό τμήμα της φετινής Berlinale γίνονται γνωστές καθώς το κινηματογραφικό ραντεβού (7-17/2) πλησιάζει. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι μάλλον το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ της σπουδαίας Ανιές Βαρντά (φωτ.) με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Varda by Agnes».

(…) Στο επίκεντρο της (αρνητικής) δημοσιότητας βρίσκονται πια οι Πίτερ Φαρέλι και Νικ Βαγιελόνγκα, λίγες μόνον ημέρες μετά την επιτυχία της ταινίας τους «Πράσινο βιβλίο», η οποία απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος (σκηνοθέτης) αναγκάστηκε να απολογηθεί σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση –επανήλθαν από τη δεκαετία του 1990– ενώ στον δεύτερο (σεναριογράφος) καταλογίζεται ισλαμοφοβία. Πράγματι, ο Βαγιελόνγκα το 2015 είχε επιδοκιμάσει ένα τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο ο σημερινός πρόεδρος ισχυριζόταν πως οι μουσουλμάνοι της Νέας Υόρκης πανηγύριζαν την 9/11.

(…) Την πιο ταιριαστή υποψήφια διάλεξαν μάλλον οι παραγωγοί της Warner Bros. προκειμένου να ενσαρκώσει την πιο διάσημη κούκλα του κόσμου. Οπως έγινε γνωστό, η Μάργκο Ρόμπι θα γίνει η Μπάρμπι στη σχετική live-action κινηματογραφική μεταφορά, που βρίσκεται στα σκαριά, με την πανέμορφη ηθοποιό να δηλώνει πως είναι τιμή της να υποδυθεί ένα χαρακτήρα εμβληματικό για παιδιά και οικογένειες σε όλο τον κόσμο.