ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

Πρόσωπα της Παρασκευής

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία Bafta, με τη σειρά «Killing Eve» («Σκοτώνοντας την Ιβ») να κυριαρχεί με 14 υποψηφιότητες. Οι πρωταγωνίστριες Σάντρα Ο και Τζόντι Κόμερ διεκδικούν και οι δύο το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου. Ξεχώρισε επίσης με 12 υποψηφιότητες η σειρά «Α Very English Scandal» («Ενα πολύ αγγλικό σκάνδαλο»), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χιου Γκραντ (φωτ.).

(…) Νικητής του βρετανικού ποιητικού βραβείου «Τεντ Χιούζ» είναι ο κωφάλαλος ποιητής Ρέιμοντ Αντρομπους, για τη συλλογή ποιημάτων «The Perseverence» («H επιμονή»). Η συλλογή του προσεγγίζει θέματα όπως η οικογένεια, ο θάνατος του πατέρα του, η διάγνωση της κώφωσής του όταν ήταν παιδί, ο ρατσισμός. Για το βραβείο ο Αντρομπους, που εργάζεται παράλληλα και ως δάσκαλος, έλαβε 5.000 λίρες.

(…) Η τελευταία προσθήκη στην παρέα της Μάρβελ είναι η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. Η Τζολί θα υποδυθεί τη σούπερ ηρωίδα Σέρσι στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς κόμικς «The Eternals», που δημιούργησε ο Τζακ Κέρμπι το 1976. Οι «Αιώνιοι» είναι σχεδόν αθάνατα εξωγήινα όντα, ενώ μεγάλοι αντίπαλοί τους είναι οι Ντιβάιαντς. H συμφωνία με την Τζολί αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη το ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του σύμπαντος της Μάρβελ, που ξεκινά μετά την ταινία Avengers: Endgame. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Κλοέ Ζάο, σκηνοθέτις του βραβευμένου «Καλπάζοντας με το όνειρο».