ΣΤΙΛ

Κάνεις δίαιτα; Φάε σοκολάτα χωρίς ενοχές

Κάνεις δίαιτα; Φάε σοκολάτα χωρίς ενοχές

Νιώθεις ενοχές κάθε φορά που ανοίγεις το χαρτάκι κι ετοιμάζεσαι να φας ένα κομμάτι σοκολάτα; Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να απολαμβάνεις το αγαπημένο γλυκό χωρίς ενοχές. Βέβαια για να μην δεις το νούμερο του τζιν να μεγαλώνει, πρέπει να θυμάσαι ότι όλα τα παρακάτω ισχύουν σε λογικές ποσότητες!

Είναι υγιεινή!
Προφανώς αν φας ένα προφιτερόλ, θα νιώθεις ενοχές. Όμως υπάρχουν υγιεινοί τρόποι να τρως σοκολάτα. Φρόντισε η σοκολάτα που καταναλώνεις να αποτελείται πάνω από 85% κακάο κι έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς.

Είναι το μυστικό της μακροζωίας!
Σύμφωνα με έρευνα του Harvard τη δεκαετία του ΄90 όσοι καταναλώνουν  ποσότητα σοκολάτας πάνω από τρεις φορές μέσα στο μήνα, ζουν περίπου ένα χρόνο περισσότερο από αυτούς που τρώνε λιγότερο ή καθόλου.

Είναι απαραίτητη!
Δεν είναι καλό να αφαιρείς τελείως τα γλυκά από την διατροφή σου. Σε σωστές ποσότητες, η σοκολάτα είναι μία καλή επιλογή για την απαραίτητη ημερήσια πρόληψη γλυκού που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Είναι διαιτητική!
Κι όμως! Η σοκολάτα βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Μια μελέτη από την American Chemical Society διαπίστωσε ότι υπάρχει μία ομάδα αντιοξειδωτικών που βρέθηκαν στο κακάο που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αύξησης του βάρους και του διαβήτη τύπου δύο.

Είναι ευεργετική!
Σε κάνει χαρούμενη. Η σοκολάτα έχει συστατικά που συντελούν στο να νιώθεις το αίσθημα της ευφορίας και σε κάνει να νιώθεις καλά μετά την κατανάλωσή της.

Και το πιο σημαντικό; Είναι νόστιμη!