ΣΤΙΛ

Τι να προσέξεις όταν κολυμπάς σε πισίνα

Τι να προσέξεις όταν κολυμπάς σε πισίνα

Το κολύμπι στην πισίνα του σπιτιού μας ή και στο κολυμβητήριο μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και ευεργετικό για την υγεία και τη σιλουέτα μας, όμως είναι πιθανό να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο σώμα μας, αλλά και στο… μαγιό μας. Κι όλα αυτά εξαιτίας του χλωρίου. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα προστατευθείς από όλα τα προβλήματα στο κολυμβητήριο και θα απολαύσεις ώρες ξεγνοιασιάς χωρίς να ανησυχείς.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου:
Άπλωσε στα μαλλιά σου μία στρώση ελαίου πριν από το κολύμπι. Μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας ή και baby oil στα χέρια σου και να κάνεις μασάζ ανάμεσα στα μαλλιά για να τα προστατέψεις.
Βρέξε τα μαλλιά σου με μη-χλωριούχο νερό πριν από την κολύμβηση για να περιοριστεί η ποσότητα χλωρίου που θα απορροφηθεί από αυτά. Ξαναρίξε νερό αρκετές φορές για συνεχή προστασία.
Χρησιμοποίησε ένα ειδικό σκουφάκι κολύμβησης για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το χλώριο και τα μικρόβια της πισίνας.
Όταν επιστρέψεις σπίτι, λούσου με ένα ειδικό σαμπουάν για μετά την κολύμβηση, απέφυγε το στέγνωμα με πιστολάκι και χρησιμοποίησε αντί για βούρτσα μία τσατσάρα με αραιά δόντια, που δεν σπάει την τρίχα.

Προστάτεψε το δέρμα σου:
Άπλωσε ένα αδιάβροχο αντιηλιακό, σχεδιασμένο να προστατεύει κι από το χλώριο.
Κάνε ντους αρκετές φορές ενδιάμεσα από τις φορές που βουτάς στην πισίνα για να μειώσεις την ποσότητα χλωρίου που απορροφάται από το δέρμα σου. Όταν τελειώσεις με το κολύμπι της ημέρας κάνε μπάνιο με ειδικό σαπούνι ενυδάτωσης για μετά την κολύμβηση.
Άπλωσε στο δέρμα σου μετά το μπάνιο ενυδατικές κρέμες, σχεδιασμένες για να εξουδετερώσουν την οξύτητα του χλωρίου.

Προστάτεψε τα μάτια σου:
Όταν κολυμπάς σε πισίνα και χρειάζεται να φοράς αναγκαστικά φακούς επαφής ώστε να βλέπεις φρόντισε να έχεις μαζί σου ενυδατικά υγρά και κολλύριο σε περίπτωση που τα μάτια σου ερεθιστούν από τα χημικά. Ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιείς ημερήσιους φακούς, τους οποίους και θα πετάς μετά την κολύμβηση.

Προστάτεψε το μαγιό σου:
Το χλώριο και τα υπόλοιπα χημικά της πισίνας ευθύνονται για τον αποχρωματισμό και το ξεχείλωμα του μαγιό σου. Για να διατηρείται σε καλή κατάσταση φρόντισε να χρησιμοποιείς ειδικό καθαριστικό για ρούχα που έρχονται σε επαφή με χημικά. Ένα άλλο κόλπο είναι να βάζεις και λίγες κουταλιές της σούπας ξύδι στο πλυντήριο, που θα βοηθήσει στον περιορισμό της απορρόφησης χλωρίου από τα ρούχα.