ΣΤΙΛ

Οι 5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Οι 5 κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Ακόμη κι αν φροντίζεις ευλαβικά τα μαλλιά σου με μάσκες, κρέμες και ακριβές θεραπείες, πολλές φορές  τα βρίσκεις άγρια και ταλαιπωρημένα ή, ακόμα χειρότερα, εντελώς κατεστραμμένα. Γι’ αυτό ευθύνεται φυσικά κάποια από τις συνήθεις κινήσεις σου στην καθημερινότητα, που χωρίς να το καταλαβαίνεις λειτουργεί αρνητικά για την ποιότητα της τρίχας σου και συνεπώς για την ίδια την εμφάνισή σου. Ακολουθούν κάποια από τα πιο σοβαρά λάθη που όλες οι γυναίκες κατά καιρούς κάνουμε στα μαλλιά μας, χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Τους φέρεσαι σκληρά:
Το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί αρκετή υπομονή, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά και ατίθασα. Για να μην καταστρέφεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του χτενίσματός τους οφείλεις να κάνεις πάντοτε μαλακές κινήσεις, ενώ είναι προτιμότερο η διαδικασία αυτή να γίνεται όταν αυτά είναι νωπά, αμέσως μετά το μπάνιο.

Δεν γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου:
Ένα από τα σημαντικότερα λάθη σε σχέση με τα μαλλιά είναι φυσικά η άγνοια σχετικά με τον τύπο τους. Κι αυτό διότι ακόμη κι αν έχεις όλη την καλή διάθεση να τα φροντίσεις, πάντα καταλήγεις στα λάθος προϊόντα και μεθόδους, που όχι μόνο δε σου βγαίνουν σε καλό, αλλά σε κάνουν να ξοδεύεις αρκετά χρήματα και καταστρέφουν την εικόνα σου. Γι’ αυτό φρόντισε να ζητήσεις τη γνώμη ενός ειδικού δερματολόγου ή κομμωτή, που θα σε κατατοπίσει σχετικά με το τι χρειάζονται τα μαλλιά σου, αλλά και τι συστατικά πρέπει να αποφεύγεις στα καλλυντικά σου για να μην αντιμετωπίζεις αρνητικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα:
Μπορεί η φροντίδα του μαλλιού να είναι απαραίτητο συστατικό για μια προσεγμένη εμφάνιση και για την καλή τους κατάσταση, όταν όμως το παρακάνεις είναι ιδιαίτερα πιθανό τα αποτελέσματα να είναι αντίστροφα. Αρκέσου στο λούσιμο ανά 2 μέρες και στη χρήση μαλακτικής μέρας. Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε μια μάσκα αντίστοιχη με το είδος των μαλλιών σου, ενώ αν θεωρείς πως αυτά είναι πολύ ταλαιπωρημένα επένδυσε και σε ένα μη λιπαρό λάδι μαλλιών.

Δεν πίνεις αρκετό νερό:
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η ενυδάτωση του οργανισμού δεν είναι απαραίτητη μόνο για το σώμα, αλλά και για τα μαλλιά. Η συχνή κατανάλωση νερού κρατά την τρίχα ενυδατωμένη μέσα κι έξω και βοηθά στην αποφυγή της ξηροδερμίας, φροντίζοντας παράλληλα στη μείωση του φριζαρίσματος.

Ανησυχείς για λάθος πράγματα:
Σταμάτα να αγωνιάς για το πότε θα μακρύνουν τα μαλλιά σου, καθώς το άγχος σου είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργήσει μέχρι και τριχόπτωση και ατονία της τρίχας. Συνέχισε να τα φροντίζεις συστηματικά, πειραματίσου με νέα χτενίσματα και χρώματα και το μάκρος σιγά σιγά θα έρθει!