ΣΤΙΛ

25 μαθήματα διαχρονικού style από την Audrey Hepburn

a1
a2
a3
a4
a5
a6
a7
a8
a9
a10
a11
a12
a13
a14
a15
a16
a17
a18
a19
a20
a21
a22
a23
a24
a25
audrey-hepburn

Η Audrey Hepburn θα γεννιόταν πριν 85 χρόνια στις 4 Μαΐου 1929 για να γίνει το απόλυτο σύμβολο στιλ και κομψότητας του 20ου αιώνα.

Όμως στην πραγματικότητα, η Βρετανίδα ηθοποιός ποτέ δεν είχε σαν αυτοσκοπό  τη μόδα, ούτε πίστεψε στις αρετές της εξωτερικής της ομορφιάς.

Όπως έχει γράψει ο γιος της Luca Dotti, στο βιβλίο «Audrey In Rome», η Audrey δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το απόλυτο fashion icon που ήθελαν να παρουσιάσουν:

«Εμείς τη βλέπαμε ντυμένη με jeans κι ένα μπλουζάκι. H glamorous πλευρά της δεν ήταν κάτι που επιδείκνυε. Κατάλαβα ότι ήταν σπουδαίο πρόσωπο, καθώς στις εξόδους μας μας ακολουθούσαν φωτογράφοι και άγνωστοι της μιλούσαν με θαυμασμό στο δρόμο. Όταν συνειδητοποιήσα και της είπα ότι αυτό που συμβαίνει με σένα, δεν συμβαίνει τελικά με όλες τις μαμάδες, γέλασε και δεν έδωσε τόσο μεγάλη έμφαση στο γεγονός. Επίσης, δεν τις άρεσαν οι υπερβολές στον τρόπο που ντυνόταν, είχε απόλυτη συναίσθηση των ατελειών της. Δεν φορούσε ποτέ αποκαλυτικά φορέματα, έλεγε «είμαι υπερβολικά αδύνατη. Δεν έχω στήθος». Πίστευε ότι η μύτη της και τα πόδια της ήταν πολύ μεγάλα και καμιά φορά αναρωτιώταν μπροστά στον καθρέφτη «δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι άνθρωποι λένε ότι είμαι όμορφη». Η ίδια η Hepburn έχει δηλώσει για το στιλ πως: «Το στιλ είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει, είναι σταθερό και υπάρχει σε όλη σου τη ζωή όχι μόνο στο ντύσιμο».

Όσο για την ομορφιά; Η ίδια όπως αποκαλύπτει και ο γιος της δεν ένιωθε όμορφη. Συγκεκριμένη το 1959, η ηθοποιός είχε πει πως: «Μπορείς ακόμη και να πεις πως μισούσα τον εαυτό μου για κάποιες περιόδους. Ήμουν πολύ χοντρή, ή ίσως πολύ ψηλή, ή απλά πολύ άσχημη…». Για εκείνην όπως έχει δηλώσει το μυστικό ομορφιάς είναι η ευτυχία: «Τα ευτυχισμένα κορίτσια είναι τα πιο όμορφα».

Παρόλα αυτά η αυθεντικότητα στο στιλ της και η ιδιαίτερη ομορφιάς της, την κάνουν μέχρι και σήμερα το απόλυτο fashion icon. 

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και πάρε 25 μαθήματα στιλ από την Audrey Hepburn.