ΣΤΙΛ

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν εσύ

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν εσύ

Νιώθεις πως σε θεωρεί δεδομένη; Του κάνεις όλα τα χατίρια; Δίνεις περισσότερα απ’ όσα παίρνεις και αυτό σε ρίχνει ψυχολογικά; Μην ανησυχείς, όλες την έχουμε πατήσει. Διάβασε τους 5+1 τρόπους που θα κερδίσει πίσω την προσοχή του, αλλά κυρίως την αυτοεκτίμησή σου.

Ο σοφός ο λαός λέει πως όταν ο έρωτας μπαίνει από την πόρτα, ο εγωισμός φεύγει από το παράθυρο. Επίσης λέει πως οι άντρες μοιάζουν με τα γραμματόσημα και η πείρα μας έχει δείξει πως σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν ο έρωτας σε έχει χτυπήσει κατακούτελα, τα ρητά βγαίνουν από τη ζωή.

Όμως, αν σε έχει δεδομένη το λάθος είναι τις περισσότερες φορές δικό σου. Αν σε θεωρεί δεδομένη, είναι ίσως επειδή εσύ τον έκανες να σε θεωρεί δικιά του και δίπλα του, ό,τι κι αν συμβεί ή ό,τι κι αν κάνει. Μέγα σφάλμα! Αν το έχεις ξανακάνει δικαιολογείσαι…. Αν όμως την πατάς με κάθε άντρα, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις την τακτική σου.

Μην τον καλομαθαίνεις: Άσε τον να νιώθει πως ακόμη διεκδικεί την προσοχή και τα χάδια σου. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις, μπορείς να του κάνεις κάποια χατίρια, αλλά σκέψου αν πραγματικά το θες κι εσύ. Μην αλλοιώνεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση, δεν θα το εκτιμήσει κανείς. Μη δίνεις τα πάντα νομίζοντας ότι θα κερδίσεις, θα χάσεις με μαθηματική ακρίβεια. Στους περισσότερους άντρες αρέσει να διεκδικούν, να πολεμούν και να κερδίζουν μάχες.

Μη γίνεις χαλί να σε πατήσει: Ο γενικός κανόνας στη ζωή είναι να μη γίνεις χαλί για κανένα. Κυρίως, μην περιμένεις πως επειδή θα το κάνεις εσύ θα το κάνει κι εκείνος. Στην πραγματικότητα κανένας δεν κέρδισε ούτε περισσότερο σεβασμό, ούτε περισσότερη συμπάθεια επειδή έγινε χαλί να τον πατήσουν.

Μην είσαι πάντα διαθέσιμη: Αυτό σημαίνει να μην κρέμεσαι πάνω από το κινητό για να απαντήσεις στα μηνύματα ή τα τηλεφωνήματά του. Το ίδιο ισχύει και για τις συναντήσεις σας. Αν πιστεύεις πως βρίσκεστε όποτε θέλει εκείνος, αντέστρεψε τους ρόλους χρησιμοποιώντας τις ίδιες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί κι εκείνος. Θα το σκεφτεί δυο φορές την επόμενη φορά που θα θελήσει να ακυρώσει το ραντεβού σας.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου: Μπορεί να νιώθεις άνετα μαζί του, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κυκλοφορείς με άλουστο μαλλί και τις τρύπιες φόρμες του αδερφού σου. Εντυπωσίασέ τον στις εξόδους σας, και μην τον αφήνεις να ξεχάσει την λαμπερή γυναίκα που τον είχε γοητεύσει όταν είχατε πρωτογνωριστεί.

Δείξε ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές: Μπορεί να είναι χτύπημα κάτω από τη μέση, και πράγματι να μην θέλεις άλλον, αλλά δείξ’ του με τον τρόπο σου πως αν δεν έχει σκοπό να σου δώσει την προσοχή που έχεις ανάγκη, υπάρχουν κι άλλοι άντρες που διεκδικούν το ενδιαφέρον σου. Το μυστήριο που θα πλέξεις, αρκεί. 

Μην παραμελείς τους φίλους και τα ενδιαφέροντα σου: Αν έχεις ακυρώσει τουλάχιστον 3 ραντεβού με τους φίλους σου για να τον δεις, σταμάτησες να πηγαίνεις στο σινεμά, το θέατρο και τα αγαπημένα σου μπαρ, ανταλλάσοντας τα με γήπεδο και την δική του αντροπαρέα, αν δεν βρίσκεις κανένα νόημα στην υπόλοιπη ζωή σου παρά μόνο όταν είσαι μαζί του, τότε σταδιακά θα μεταμορφωθείς σε ένα άτομο χωρίς ζωή και χωρίς προσωπικά ενδιαφέροντα.