ΣΤΙΛ

Τι να προσέξεις στη δίαιτα πριν την παραλία

Τι να προσέξεις στη δίαιτα πριν την παραλία

Έχεις ήδη την πρώτη πρόσκληση για να επισκεφτείς την παραλία το Σαββατοκύριακο και σκέφτεσαι ότι δεν έχεις προλάβει να απαλλαγείς από τα περιττά ψωμάκια στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά κι από την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μπεις στον μαγικό κόσμο του google και να πληκτρολογήσεις λέξεις κλειδιά όπως «χάσε 10 κιλά σε μια εβδομάδα»  ή «χάσε 3 κιλά μέχρι αύριο το πρωί» ή «γίνε Gisele σε μια νύχτα».

Όπως καταλαβαίνεις, οι δίαιτες εξπρές που υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα, μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στον οργανισμό σου. Δες τι πρέπει να προσέξεις στις εξαντλητικές δίαιτες πριν την παραλία, ώστε να μην βάλεις σε κίνδυνο την υγεία σου. 

Δεν παίρνεις βιταμίνες
Μία ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες. Με τις δίαιτες του «μαρουλιού», όπως συνηθίζεται να τις αποκαλούμε, δεν παίρνεις όλες τις βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Πολλές φορές, θα νιώσεις αδυναμία, εξάντληση και κούραση. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό σου διατροφολόγιο, όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται. 

Χάνεις υγρά όχι λίπος
Οι περισσότερες από αυτές τις δίαιτες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, βασίζονται στην απώλεια υγρών κι όχι λίπους. Έτσι ο οργανισμός σου, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μένει αφυδατωμένος, εξαιτίας μιας σκληρής δίαιτες στην οποία τον έχεις υποβάλει. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, φυσικούς χυμούς αλλά και να αποφεύγεις το αλκοόλ.

Ξεχνάς τη γυμναστική
Για να δεις αλλαγές στο σώμα σου, δεν αρκεί να κάνεις μία εξαντλητική δίαιτα. Συνδύασε μία ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με συχνή άσκηση και τότε θα δεις αμέσως αλλαγή στο σώμα σου και στο νούμερο του τζιν σου.

Τρέφεις ψευδαισθήσεις
Ακολουθώντας τις εξπρές δίαιτες, μπορεί να δεις στην αρχή θεαματικά αποτελέσματα, αλλά στη συνέχεια θα δεις την ζυγαριά σου να μπλοκάρει σε ένα νούμερο, τον οργανισμό σου εξουθενωμένο και το δέρμα και τα μαλλιά σου θαμπά. Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις. Για να αποκτήσεις τη σιλουέτα των ονείρων σου δεν χρειάζεται να αλλάξεις το σώμα σου σε αναλογίες μοντέλου μέσα σε έναν μήνα. Αγάπησε τις ατέλειές σου (ναι και την κυτταρίτιδα) και φρόντισε το σώμα σου καθημερινά. Όχι για τα βλέμματα των άλλων στην παραλία, αλλά για εσένα.