ΣΤΙΛ

Οι 5 περίεργοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Kate Middleton όταν γεννήσει

covermid

Το παλάτι και όλη η Μεγάλη Βρετανία περιμένουν με αγωνία την γέννηση του βασιλικού μωρού και η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, προετοιμάζονται για να φέρουν στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.

Το ζευγάρι, ακόμα και σ' αυτή την τόσο ιδιωτική στιγμή καλείται να ακολουθήσει μερικούς αρκετά περίεργους «βασιλικούς κανόνες». Η βασιλική οικογένεια έχει θεσπίσει ορισμένους ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες για όταν γεννιέται ένα παιδί. Ποιοι είναι αυτοί;

Η βασίλισσα Ελισάβετ πληροφορείται πρώτη το ευχάριστο γεγονός: Η βασίλισσα πρέπει να είναι η πρώτη που θα ενημερωθεί για τη γέννηση ενός παιδιού εντός της βασιλικής οικογένειας, πριν ανακοινωθεί η είδηση στο κοινό. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας William τηλεφώνησε στη γιαγιά του μέσω μιας κρυπτογραφημένης συσκευής ώστε να την ενημερώσει για τη γέννηση του πρίγκιπα George. Παραδοσιακά η ανακοίνωση αναρτάται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Kate και ο William ήταν οι πρώτοι που έσπασαν αυτό το πρωτόκολλο όταν ανακοίνωσαν την γέννηση του γιου τους μέσω Twitter.

Ο δημόσιος κήρυκας ανακοινώνει τα νέα στους πολίτες: Ο δημόσιος κήρυκας της οικογένειας, ήτοι ο γνωστός σε όλους ντελάλης, ανακοίνωσε την γέννηση και του πρίγκιπα George και της πριγκίπισσας Charlotte. Το έθιμο έχει τις ρίζες του πίσω στον μεσαίωνα όταν οι άνθρωποι δεν γνώριζαν να διαβάζουν ή να γράφουν.

Συνίστανται οι τοκετοί κατ' οίκον: Η παράδοση θέλει την Βασίλισσα να γεννά όλα της τα παιδιά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η πριγκίπισσα Diana ήταν η πρώτη που έσπασε τον συγκεκριμένο κανόνα και γέννησε τους πρίγκιπες William και Harry στο St. Mary's Hospital του Λονδίνου. με την Kate Middleton να ακολουθεί το παράδειγμά της αφού γέννησε επίσης τα δύο πρώτα της παιδιά στο ίδιο νοσοκομείο. Ωστόσο φήμες θέλουν να φέρνει στον κόσμο το τρίτο με τον τοκετό να γίνεται εντός του Παλατιού του Κένσιγκτον.

Ο πατέρας απαγορεύεται να είναι στην αίθουσα τοκετού: Ο τοκετός θεωρείται αυστηρώς γυναικεία υπόθεση και οι πατέρες ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντες σε αυτόν. Βέβαια, εικάζεται πως ο συγκεκριμένος κανόνας έγινε πιο χαλαρός μετά την γέννηση του πρίγκιπα Κάρολου.

Οι μαίες παίρνουν όρκο σιωπής: Οι μαίες που παρίστανται στον τοκετό απαγορεύεται να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία για την γέννηση. Η Δούκισσα του Cambridge φέρεται να είχε τρεις μαίες στη γέννηση της πριγκίπισσας Charlotte.

Περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.