ΣΤΙΛ

H προεδρία του Barack Obama από μια άλλη, συναρπαστική, οπτική γωνία

bookka

Το 2012, η Beck Dorey-Stein δεν είχε κανένα, μα κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική. Δούλευε πέντε part time δουλειές για να τα βγάλει πέρα και μόλις που μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού της.

Η αλήθεια είναι πως απάντησε σε μια αγγελία στο Craigslist όπου μια δικηγορική εταιρεία έψαχνε στενογράφο αλλά δεν της φάνηκε ενδιαφέρον. Παρόλο που απάντησε στην αγγελία, δεν πήγε ποτέ στο interview. Αντί αυτού επέλεξε να συνεχίσει να διπλώνει ρούχα στο κατάστημα που δούλευε. Ωστόσο όταν σχόλασε έστειλε ένα mail να απολογηθεί που τους έστησε, και δεν περίμενε να ακούσει ποτέ ξανά απ' αυτούς.

h-proedria-toy-barack-obama-apo-mia-alli-synarpastiki-optiki-gonia0

Βρισκόταν στην ουρά στο ταχυδρομείο όταν της ήρθε ένα mail που έγραφε:

''Κατ' ακρίβειαν, πρόκειται για δουλειά στο Λευκό Οίκο και θα ταξιδεύεις με τον πρόεδρο στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις εντός και εκτός της χώρας''.

Στο επόμενο τους ραντεβού επέλεξε να μην τους στήσει. Ένα μήνα μετά ξεκίνησε η εργασία της στο Λευκό Οίκο. Ως προεδρική στενογράφος, έπρεπε να καταγράφει τα πάντα, από καθημερινές διασκέψεις Τύπου, συζυτήσεις on και off the record, συνεντεύξεις, δηλώσεις και ομιλίες του Obama. ''Ο πρόεδρος ήταν πιο καλός, πιο ''λαμπρός'', πιο αστείος και πιο σκεπτόμενος απ' ό,τι περίμενα''.

''Έπαιζα μπάσκετ κάθε Τρίτη στο Τμήμα Εσωτερικών με κάτι αγόρια που στην πορεία έγιναν αδέρφια μου. Βρήκα γυναίκες μέντορες που όχι μόνο μου έδιναν παραδείγματα αλλά ξεπέρασαν τα όρια για να με βοηθήσουν και να με ενθαρρύνουν. Με ενθάρρυναν να γράφω, όπως ήθελα, και να φορώ ροζ flats, και με ''έσωσαν'' υπερβολικά πολλές φορές. Και ερωτεύτηκα αυτόν που σίγουρα δεν θα έπρεπε αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στη γοητεία του, ειδικά όταν περπατούσαμε πλάι στη θάλασσα στη Χαβάη, ή που τρέχαμε στη βροχή στο Βιετνάμ, ή που μιλούσαμε σε ένα μπαλκόνι στο Παρίσι. […] Έμαθα πως παρόλο που η δουλειά μου σαν προεδρική στενογράφος φαινόταν υπέροχη στους έξω, και μου επέτρεψε να δω τον κόσμο με έναν πρόεδρο που θαύμαζα, είναι πιο σημαντικό να κυνηγήσεις το πάθος σου. Πέρασα πέντε χρόνια να γράφω τα λόγια των άλλων όταν αυτό που ήθελα ήταν να γράψω τα δικά μας''.

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, για μια άλλη οπτική γωνία της προεδρίας του Barack Obama, όπως την έζησε η Beck Dorey-Stein. Το βιβλίο κυκλοφορεί με τον τίτλο ''From the Corner of the Oval Office'' κυκλοφορεί και είναι σίγουρο πως θα συζητηθεί. 

Περισσότερα culture news στο mustonline.gr.